Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ασφαλές λιμάνι για εχθρούς της Τουρκίας!

 AA Photo
Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός Μπίναλι Γιλντρίμ προειδοποίησε την Παρασκευή ότι οι εχθροί της Τουρκίας θεωρούν την Ελλάδα ως ασφαλές καταφύγιο και η στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τους οκτώ στρατιωτικούς πους που βλέπει η Άγκυρα ως υποστηρικτές του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 είναι καταστροφική για τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρει η Dailysabah.com μετά τις προσευχές της Παρασκευής, ο Yıldırım δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να προστατεύονται από την Ελλάδα οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες.

Το υπουργείο Εξωτερικών κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο δηλώνοντας ότι η απόφαση για την απελευθέρωση ενός συνδεδεμένου σχεδιαστή πραξικοπήματος του Gülenist Terror Group (FETÖ) δείχνει για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπήματίες.

Σε γραπτή δήλωση, το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Süleyman Özkaynakçı είχε συμμετάσχει στην 15η Ιουλίου του 2016 στο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Η δήλωση ανέφερε ότι η απόφαση του δικαστηρίου έδειξε ότι δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με έναν «προδότη» που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος.

"Έδειξε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες" πρόσθεσε η δήλωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail