Οι Τούρκοι θεωρούν όλο τον κόσμο ηλίθιο - «Αν η Γαλλία αναπτύξει στρατεύματα στη Συρία, θα το θεωρήσουμε κατοχή!»

Turkish president Recep Tayyip Erdogan addresses the 42nd Mukhtars Meeting at the Presidential Complex in Ankara on December 20, 2017. (Photo by AFP)
Freepen.gr - Η Αγκυρα καλεί τη Γαλλία να μην προβεί σε απερίσκεπτα βήματα στη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρεττίν Κανέκλι.

"Ελπίζουμε ότι η Γαλλία δε θα προχωρήσει σε ένα τόσο απερίσκεπτο βήμα", δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Νουρεττίν Κανέκλι, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει λόγος να αναπτυχθούν ξένα στρατεύματα στη Συρία, επειδή η απειλή της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh έχει μειωθεί σημαντικά.

"Με άλλα λόγια, εάν η Γαλλία προσπαθήσει να αναπτύξει τα στρατεύματά της στη βόρεια Συρία, θα παραβιάσει το διεθνές δίκαιο. Οι δραστηριότητες της Γαλλίας θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μια απόπειρα κατοχής των συριακών εδαφών ", δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος την ώρα που ο τουρκικός στρατός κατέχει παράνομα περιοχές στο συριακό βορρά κι αποσκοπεί στο να τις επεκτείνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail