Σάλος στη Γαλλία με εκατοντάδες χρηματοδότες τζιχαντιστών - Και μετά τους φταίνε οι τρομοκράτες

Police outside the Bataclan concert venue after the Paris terrorist attacks in November 2015 © Charles Platiau
Freepen.gr - Ένας εισαγγελέας του Παρισιού έχει εντοπίσει περισσότερους από 400 χρηματοδότες ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ομάδων όπως το ισλαμικό κράτος και η Αλ Κάιντα στη Γαλλία. Οι Γάλλοι αξιωματούχοι εντόπισαν άλλους 320 χρηματοδότες τζιχαντιστών στην Τουρκία και τη Λιβύη.

Μιλώντας σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, ο εισαγγελέας Francois  Molins προειδοποίησε για το σχετικά χαμηλό κόστος της σύγχρονης τρομοκρατίας, και είπε ότι ανησυχεί για το πώς τρομοκρατικές ομάδες έχουν τη δυνατότητα για «μικροχρηματοδότηση» στις δραστηριότητές τους με την αύξηση των «μικρών αλλά σημαντικών ποσών» μέσα από χορηγούς και πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας υπήρξε στόχος των Γάλλων εισαγγελέων τον τελευταίο καιρό. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εφημερίδα Liberation ανέφερε ότι ο μεγάλος Γάλλος κατασκευαστής τσιμέντου Lafarge κατέβαλε μεγάλα ποσά σε ένοπλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS), προκειμένου να διατηρήσει την παραγωγή στη μονάδα της στη Συρία. Οι πληρωμές θεωρείται ότι έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ του 2012 και του 2014.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail