Οι Τούρκοι έκαψαν τη Σμύρνη για να ξεριζώσουν τους γηγενείς από τη γη τους


Η προσπάθεια του Ερντογάν ήταν γελοία καθώς η φωτιά ξέσπασε στη Σμύρνη τέσσερις μέρες αφότου οι Τούρκοι κατέλαβαν την πόλη. Ο Γάλλος δημοσιογράφος Ρene Puax στο βιβλίο του "Οι τελευταίες μέρες της Σμύρνης" περιγράφει την πυρπόληση:

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

« .. Εδώ πρέπει να καταθέσουμε τη μαρτυρία ενός Ευρωπαίου … ο οποίος δέχθηκε εκείνο το πρωί από το στόμα των γιών του Τούρκου δημάρχου της Σμύρνης με τους οποίους είχε σχέσεις τη διαβεβαίωση πως δεν υπήρχε φόβος για τίποτα, γιατί η φωτιά όπως του είπαν δε θα έκαιγε παρα μόνο την αρμενική συνοικία». 

 Η μις Μίνι Μίλς διευθύντρια του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων περιγράφει πως είδε έναν Τούρκο αξιωματικό να μπαίνει σε ένα σπίτι κρατώντας τενεκέδες με πετρέλαιο ή βενζίνη και σε λίγα λεπτά το κτήριο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

 Η Κίνγκ Μπίρτζ σύζυγος αμερικανού ιεραποστόλου είδε μια κολώνα καπνού να υψώνεται πάνω από την αρμενική συνοικία. Ανέβηκε στον πύργο του Αμερικανικού κολεγίου και με ένα ζευγάρι κυάλια μπόρεσε να αναγνωρίσει Τούρκους στρατιώτες να βάζουν φωτιά στα σπίτια.

Οι τρεις μαρτυρίες είναι ενδεικτικές για το ποιος έκαψε τη Σμύρνη αν και υπάρχουν πολύ περισσότερες. Η Τουρκία είναι ένα φασιστικό τεχνητό κράτος που οικοδόμησαν ισλαμιστές πλιατσικολόγοι με τη βοήθεια των ιμπεριαλιστών Ρώσων, Γερμανών, Γάλλων και την ανοχή των Αγγλοαμερικανών. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πογκρόμ απέναντι στους γηγενείς δεν σταμάτησαν ποτέ ούτε οι εθνοκαθάρσεις εντός και εκτός των τουρκικών συνόρων με την Αφρίν να αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα. Λογικό, οι Τούρκοι είναι οι ναζί που επιβραβεύθηκαν. Γιατί να σταματήσουν
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail