Επιβεβαιώνει η Μόσχα: Τα Sukhoi 57 έκαναν πολεμικές αποστολές στη Συρία κι επέστρεψαν ήδη στη βάση τους

Su-57 stealth fighter jet© Sergei Bobylev/TASS
Freepen.gr - Δύο αεροπορικά μαχητικά Sukhoi 57 πέρασαν επιτυχώς ένα διήμερο πρόγραμμα δοκιμών στη Συρία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στους δημοσιογράφους την Πέμπτη αναφέρει το ΤΑΣΣ.

"Πραγματικά, ήταν εκεί για λίγο, δύο ημέρες, κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, ολοκλήρωσαν ένα πρόγραμμα δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών μάχης", δήλωσε ο Shoigu. "Μπορώ να πω ότι οι δοκιμές ήταν επιτυχία και τα αεροπλάνα επέστρεψαν στο σπίτι πριν από μία εβδομάδα."

"Υπήρχαν δύο αεροσκάφη συνοδευόμενα από ιπτάμενα εργαστήρια που παρακολουθούσαν τις παραμέτρους των όπλων", συνεχίζει ο υπουργός Άμυνας.

Σχολιάζοντας τις δορυφορικές εικόνες που είχαν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο με φερόμενα μαχητικά αεροσκάφη Su-57, ο Shoigu είπε: «Όσον αφορά τις διάφορες δορυφορικές φωτογραφίες, μπορώ να δηλώσω ότι τώρα δεν είναι το έτος 1995 και τέτοια αεροσκάφη δεν βρίσκονται ποτέ δίπλα στο άλλο".

"Δεν γνωρίζω πως δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες αυτές καθώς τα αεροσκάφη φυλάσσονταν σε υπόστεγα καθ 'όλη τη διάρκεια της αποστολής", ανέφερε ο υπουργός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail