Άλλαξαν στολή και σήμα για να σκοτώσουν αμάχους στην Αφρίν - Το ερώτημα που καίει τους Κούρδους

Στρατής Μαζίδης

Η φωτογραφία του παραπάνω τρομοκράτης κάνει το γύρο του twitter. Ένας τρομοκράτης του ISIS έχει προσδιοριστεί οπτικά μεταξύ των τάξεων των δυνάμεων που υποστηρίζονται από την Τουρκία στην περιοχή Afrin. Τώρα υπηρετεί επίσημα με τον ελεύθερο συριακό στρατό (FSA).

Για όσους παρακολουθούμε εξαρχής τον πόλεμο, δε μας προξενεί καμία εντύπωση. Τα πρώτα κεφάλια και χέρια, τα έκοψε ο FSA, ο οποίος μέχρι τις αρχές του 2014 συνεργαζόταν με το ISIS στη βόρεια Συρία.

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές της αραβικής muraselon υπάρχουν εκατοντάδες ισλαμιστές του ISIS που έφυγαν στην Τουρκία με τα χρόνια και στη συνέχεια προσχώρησαν στον FSA για να πολεμήσουν ενάντια στο κουρδικό YPG στην Afrin παράλληλα με τις τουρκικές δυνάμεις.

Ακόμα και χωρίς να διαφύγουν στην Τουρκία, οι τρομοκράτες του ISIS και FSA είναι γνωστό ότι στο παρελθόν μεταπηδούν από τη μια ομάδα στην άλλη με ευκολία.

Αυτό όμως που καίει τους Κούρδους είναι αν ανάμεσα στις τάξεις όσων πολεμούν υπό τις διαταγές του Ερντογάν συμπεριλαμβάνονται και τζιχαντιστές του ISIS από τη Ράκκα που αφέθηκαν πριν μερικούς να εγκαταλείψουν την πόλη προς βορρά.

Για όσους θυμούνται, κατά την έναρξη της μάχης της Ράκκα υπήρξε συμφωνία SDF και ISIS να δημιουργηθεί ένας διάδρομος προς το νότο με κατεύθυνση τη Χομς και τότε παρενέβη η Μόσχα λέγοντας ότι όποιος πάει να διαφύγει προς Χομς-Παλμύρα θα εξολοθρεύεται.

Άραγε πόσοι από εκείνους που αφέθηκαν να διαφύγουν προς βορρά σήμερα πολεμούν τους Κούρδους; Τα στρατηγικά σφάλματα πληρώνονται...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail