Οι Κούρδοι αποδεκάτισαν τους Τούρκους στην Αφρίν - Πάνω από 30 νεκροί - Περικύκλωσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων

Freepen.gr - Εφιαλτικές στιγμές για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και χωροφυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το πρακτορείο ANF από τοπικές πηγές, ο τουρκικός στρατός επιχείρησε να επιτεθεί στο χωριό Bililka στην περιοχή Rajo της Afrin. Αμέσως ξέσπασαν συγκρούσεις από την ανταπόκριση των μαχητών των YPG / YPJ για την υπεράσπιση του χωριού.

Κατά τη διάρκεια έξι ωρών συγκρούσεων, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 Τούρκοι στρατιώτες, ενώ μια ομάδα Τούρκων JÖH-PÖH (ειδικές δυνάμεις χωροφυλακής και αστυνομίας) περικυκλώθηκαν από δυνάμεις της YPG. 

Οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι μέλη της JÖH-PÖH είναι μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με αναφορές, τα τουρκικά ελικόπτερα που είχαν αποσταλεί στην περιοχή υπέστησαν ζημίες και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, ενώ ένα ελικόπτερο τύπου Cobra, σύμφωνα με πληροφορίες, συνετρίβη στην πλευρά Hatay των συνόρων Τουρκίας-Συρίας.

Το γραφείο τύπου της YPG έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επιχείρηση:





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail