Νέα φωτιά από το πουθενά στα Βαλκάνια - Οι Αλβανοί του Μαυροβουνίου ονειρεύονται ανεξαρτησία!

Freepen.gr - Οι Αλβανοί του Μαυροβουνιού επιδιώκουν να οργανωθούν και να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα πολιτικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανεξαρτησίας  γράφει το MekuliPress.info. Το δημοσίευμα συνεχίζει: 

Οι ιστορικές περιοχές της Πλαβ και Gusinje, Bar, Tuzi και Ulcinj, σύντομα θα ανακηρυχθούν «Δημοκρατία των Αλβανών στο Μαυροβούνιο». Μια δημοκρατία ή μια κοινότητα που θα έχει στοιχεία κρατικής εξουσίας στο Μαυροβούνιο. Οι Αλβανοί έπεσαν λιγότερο από 15 τοις εκατό σε αυτό το αντιδημοκρατικό κράτος. Η νομοθεσία δεν επιτρέπει τη χρήση εθνικών συμβόλων ακόμη και σε εκείνους τους τομείς όπου η μειοψηφική συμμετοχή είναι κάτω από το επίπεδο του 5%. Και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Οι Αλβανοί του Μαυροβουνίου θέλουν να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα στο Κοσσυφοπέδιο, που έχει οι Σέρβοι στο Κόσσοβο που κατοικείται κατά 95% από Αλβανούς. Απουσία του δικαιώματος στην πληροφόρηση στην αλβανική γλώσσα ενώ σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν αρκετά αλβανόφωνα σχολεία. Οι Αλβανοί σε αυτό το κράτος δεν εκπροσωπούνται σε δημόσιους θεσμούς. Η ανεργία των Αλβανών είναι εξαιρετικά υψηλή. Η εθνοκάθαρση βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Η αφομοίωση μέσω της σλαβικής γλώσσας είναι παθογόνος. Η αλβανική ιδέα είναι εξαφανισμένη.


Ως εκ τούτου, οι Αλβανοί στο Μαυροβούνιο σήμερα λένε ανοιχτά: Είμαστε επίσης μέρος του αλβανικού έθνους. Είμαστε μέρος του έθνους που χωρίζεται από τα Τίρανα, την Πρίστινα και τα Σκόπια. Δεν είμαστε Μαυροβούνιοι, Βόσνιοι ή Σέρβοι: θέλουμε αλβανικά δημοτικά σχολεία, αλβανικά γυμνάσια κι αλβανόφωνα πανεπιστήμια, θέλουμε απασχόληση, ασφάλεια, αναγνώριση και το σεβασμό των δικαιωμάτων μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail