Έξαλλοι στη Μόσχα με το Λονδίνο - Ο κακός χαμός με αεροσκάφος της Aeroflot στο Heathrow

Freepen.gr - Ένα αεροπλάνο της Aeroflot της Ρωσίας ερευνήθηκε από τις βρετανικές αρχές στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου που δεν έδωσαν κανένα λόγο για την εξέταση. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας το χαρακτήρισε "πρόκληση" καθώς παραβιάστηκαν οι διεθνείς κανόνες.

Όπως μεταδίδει το Russia Today η βρετανική αστυνομία μετέβη στο αεροπλάνο της Aeroflot, που έφθασε από το αεροδρόμιο Sheremetyevo στη Μόσχα στην βρετανική πρωτεύουσα την Πέμπτη. Οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι έπρεπε να επιθεωρήσουν το αεροπλάνο χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους της δράσης και ζήτησαν από το πλήρωμα να εξέλθει. Ο κυβερνήτης αρνήθηκε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, καθώς είναι εναντίον των κανονισμών να επιθεωρούν αεροπλάνο απουσία του πληρώματος. Ωστόσο, οι αρχές προχώρησαν στην αναζήτηση χωρίς να απελευθερώσουν τον κυβερνήτη από την καμπίνα του.

"Μιλάμε για μια άλλη πρόκληση από τις βρετανικές αρχές", δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. "Η συμπεριφορά της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνει σαφώς την επιθυμία να πραγματοποιηθούν κάποιοι χειρισμοί στο σκάφος χωρίς μάρτυρες".

Η Ζαχάροβα ανέφερε ότι οι βρετανικές αρχές χρειάζονται αυτήν την "πρόκληση" για να σώσουν τη "φήμη τους, η οποία υπονομεύθηκε έντονα από τη λεγόμενη υπόθεση Skripal".

Επίσης χαρακτήρισε τις ενέργειες του Λονδίνου ως "απαράδεκτες, επικίνδυνες και ανεύθυνες" και παρότρυνε τη διεθνή κοινότητα να δώσει μια σωστή αξιολόγηση.

Η Aeroflot δήλωσε ότι το πλήρωμα και το προσωπικό του γραφείου του στο Λονδίνο θα επιθεωρήσουν επιπρόσθετα το αεροπλάνο αφού η βρετανική αστυνομία ολοκληρώσει τις δραστηριότητές της καθώς το πλήρωμα απομακρύνθηκε από το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της βρετανικής επιθεώρησης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail