Turkcoin - Η Αγκυρα έτοιμη να κάνει το δικό της κρυπτονόμισμα;

REUTERS/Dado Ruvic
Freepen.gr - Η συμμαχία μεταξύ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) και του de facto εταίρου του, του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) αρχίζει να εκτείνεται σε ένα νέο πεδίο: την ιδέα να αναπτυχθεί το δικό του bitcoin της Τουρκίας όπως αναφέρει το al-monitor.com.

Εν μέσω της μετεωρικής αύξησης του bitcoin πέρυσι, η τουρκική κυβέρνηση είχε λάβει μια αρνητική στάση απέναντι στην κρυπτογράφηση. Οι υπουργοί το παρομοίωσαν με μια πυραμίδα και προειδοποίησαν τους πολίτες να μείνουν μακριά. Ωστόσο, το MHP υποστηρίζει ότι αντί να απορρίψει τα κρυπτονομίσματα, η Αγκυρα πρέπει να καταρτίσει νομοθεσία για τη ρύθμιση και τον έλεγχο της αγοράς. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του MHP και πρώην υπουργός βιομηχανίας Ahmet Kenan Tanrikulu έγραψαν λεπτομερή έκθεση σχετικά με το ζήτημα, προτείνοντας την ελεγχόμενη από το κράτος απελευθέρωση ενός "εθνικού bitcoin" που ονομάζεται "Turkcoin".

Για τον Tanrikulu, μια αντίθετη πορεία θα ήταν ένα σοβαρό λάθος. "Ο κόσμος προχωρά προς ένα νέο ψηφιακό σύστημα. Η Τουρκία θα πρέπει να δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό σύστημα και νόμισμα προτού να είναι πολύ αργά ", δήλωσε στον Al-Monitor.

Ο πολιτικός τόνισε ότι τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνταν ήδη στην Τουρκία, παρά την έλλειψη νομικού πλαισίου. «Η ανάγκη για ρύθμιση είναι προφανής», είπε. "Επίσης, πρέπει να αποτραπεί η χρήση αυτών των νομισμάτων σε παράνομες δραστηριότητες".

Συνέχισε, "Πρέπει να δημιουργήσουμε την υποδομή για τη βάση δεδομένων blockchain. Υπάρχουν σήμερα περίπου 1.400 ψηφιακά νομίσματα στον κόσμο και πολλές χώρες τα χρησιμοποιούν. Και εμείς, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό νόμισμα, βασισμένο σε εταιρείες στο Ταμείο Πλούτου. Δεδομένου ότι η ζήτηση υπάρχει, πρέπει να δημιουργήσουμε και να απελευθερώσουμε το δικό μας ψηφιακό νόμισμα. Η αντίθεσή μας στα νομίσματα αυτά δεν έχει νόημα. Αυτό είναι ένα εθνικό ζήτημα που απαιτεί εθνική συναίνεση».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail