Ραγδαίες εξελίξεις - Οι Τούρκοι απείλησαν να βυθίσουν το Saipem 12000 που κινήθηκε προς τη "Σουπιά" - Καλοστημένη παγίδα του Αναστασιάδη;

Freepen.gr - Το γεωτρύπανο της ΕΝΙ επιχείρησε να πλησιάσει τη θέση "Σουπιά" στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ αλλά δέχθηκε απειλές από τουρκικά πολεμικά πλοία, pvw θα το βυθίσουν σε περίπτωση που συνεχίσει την πορεία του, όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα. 

Tο SAIPEM 12000 προχώρησε σε ελιγμούς ώστε για να αποφύγει την παρεμπόδισή του από τουρκικά πολεμικά πλοία και να φτάσει στο στόχο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν λίγο ο Real FM επρόκειτο για μια συντονισμένη ενέργεια του Κύπριου προέδρου Αναστασιάδη και του Ιταλού πρωθυπουργού Τζεντιλόνι σε συνεργασία με την ΕΝΙ, ώστε να καταγραφούν όλες οι κινήσεις και η τουρκική επιθετικότητα.

Όλες οι επικοινωνίες έχουν καταγραφεί και ο Νίκος Αναστασιάδης θα παρουσιάσει τα ντοκουμέντα στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η απόπειρα προσέγγισης έγινε χθες βράδυ, στις 12:00 όταν έληξε η πρώτη τουρκική Navtex και είχε αφεθεί η εντύπωση πως το Saipem 12000 ετοιμάζεται να αποχωρήσει.
 

Στην περιοχή βρίσκεται τουρκικός στολίσκος τεσσάρων πλοίων, ένα εξ αυτών απείλησε το γεωτρύπανο με βύθιση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail