Βρετανική Express: "Τρίτος Παγκόσμιος - Τούρκος πολιτικός υπόσχεται εισβολή στην Ελλάδα εφόσον εκλεγεί"

Freepen.gr - Ο Kemal Kılıçdaroğlu δήλωσε ότι αν κερδίσει τις εκλογές τον επόμενο χρόνο στην Τουρκία, τότε θα διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας για να καταλάβει τα νησιά, αφού δήλωσε ότι η Αθήνα δεν έχει "κανένα έγγραφο" για την ιδιοκτησία τους σημειώνει η express.co.uk.

Δηλώνει ότι θα "εισβάλει και θα πάρει πάνω από 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, όπως και ο πρώην Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Εκέβιτ εισέβαλε στην Κύπρο το 1974".

Εν τω μεταξύ, τα φλεγματικά σχόλια υποστηρίχθηκαν από τον επικεφαλής του νεοσυσταθέντος «καλού κόμματος», της Meral Akşener, η οποία θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές και υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να πολεμήσει εναντίον της Ελλάδας.

Παρατήρησε ότι "αυτό που απαιτείται πρέπει να γίνει" σε μια ανάρτηση στο Twitter.

Οι δηλώσεις έρχονται σε μια εποχή που ο πρόεδρος Erdoğan βρίσκει τον εαυτό του ενθουσιασμένο με τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια περιοχή Afrin της γειτονικής Συρίας.

Ο Ερντογάν προειδοποίησε πρόσφατα τον Μπασάρ αλ-Ασαντ ότι διακινδυνεύει τον πόλεμο με την Άγκυρα εάν αποφάσισε να παρέμβει στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη βόρεια περιοχή.

Σε πρόσφατη ομιλία του, συνέχισε την επιθετική ρητορική του και υπαινίχθηκε ότι και αυτός θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Ελλάδα αφού έστειλε μια προειδοποίηση προς «όσους έχουν περάσει τη γραμμή στο Αιγαίο και την Κύπρο» και συνέχισε: «Το θάρρος τους επιμένει μόνο μέχρι να δουν τον στρατό μας, τα πλοία μας και τα αεροπλάνα μας ... Ό, τι είναι για μας η Αφρίν, τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και στην Κύπρο είναι τα ίδια. Ποτέ μην σκεφτείτε ότι η εξερεύνηση του φυσικού αερίου στα ύδατα της Κύπρου και οι ευκαιριακές προσπάθειες στο Αιγαίο ξεφεύγουν από το ραντάρ μας».

Το άρθρο υπογράφει ο Joseph Carey
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail