Η Σερβία προχωρά σε αναβάθμιση των αντι-αεροπορικών συστημάτων της - Τι επιδιώκει

Freepen.gr - Στις 16 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, ανακοίνωσε ότι η χώρα του προσπαθεί να αναβαθμίσει τα κινητά συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος Kub όπως αναφέρει το defence-blog.com.

Ο Αλεξάνταρ Βούλιν και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, στρατηγός Λιούμπισα Ντίκοβιτς, επισκέφθηκαν κι επιθεώρησαν τη μονάδα των δυνάμεων αεροπορικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν σύντομα κινητά συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος Kub αναβαθμισμένα από τη σερβική εταιρεία Yugoimport.

Δεν έχουν παρουσιαστεί λεπτομέρειες αναβάθμισης, αλλά μια τοπική πηγή ανέφερε ότι οι Kub θα είναι εξοπλισμένοι με τη νέα τηλεόραση, ψηφιακές ενδείξεις κινουμένων στόχων, νέο πολυλειτουργικό δείκτη, νέο ψηφιακό δείκτη καθώς και ψηφιακό σύστημα αυτόματης κεραίας.

Η αναβάθμιση αυτή αποσκοπεί στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της καταστροφής των εχθρικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, UAV, πυραύλων κρουζ κλπ.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον του Βελιγραδίου για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας τόσο από τη ρωσική αγορά όσο και την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail