Ούτε να μιλήσεις δεν μπορείς στην Τουρκία - Τόλμησαν να εμφανιστούν ανώνυμα σε ξένο δίκτυο αλλά τους βρήκαν και τους συνέλαβαν

Freepen.gr - Ένα ανώνυμο τούρκικο ζευγάρι που εμφανίστηκε σε ένα φινλανδικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ για το κίνημα Gülen κρατείται από την αστυνομία για "διάδοση της προπαγάνδας μιας τρομοκρατικής οργάνωσης", ανέφερε την Πέμπτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με την έκθεση, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα όταν το ζευγάρι εμφανίστηκε σε ένα φινλανδικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ μιλώντας για τις συνθήκες διαβίωσης ανθρώπων που αναζητούνται από την αστυνομία σχετικά με τους δεσμούς τους με το θρησκευτικό κίνημα Gülen. Παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι έκρυψε την ταυτότητά του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η αστυνομία μπόρεσε να βρει τη θέση τους εντοπίζοντας τη γειτονιά που φαινόταν στο παράθυρο πίσω από το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της γυρισμάτων.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Σερντάρ Α., καθηγητή μαθηματικών σε σχολείο που έκλεισε από την κυβέρνηση για διασυνδέσεις με το κίνημα Gülen, το οποίο στη συνέχεια απορρίφθηκε με απόφαση έκτακτης ανάγκης και η σύζυγός του Μερβέ A.

Ο Σερντάρ Α. συνελήφθη με την κατηγορία «ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση» και «διάδοση της προπαγάνδας μιας τρομοκρατικής οργάνωσης» από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ενώ η σύζυγός του απελευθερώθηκε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail