Ερντογάν: Εμείς ακυρώσαμε τη συμφωνία Κούρδων-Συρίας - Σε λίγες ημέρες θα είμαστε έξω από την Αφρίν

(photo: AFP)
Freepen.gr - "Οι τουρκικές δυνάμεις θα περικυκλώσουν το κέντρο της Afrin στις ερχόμενες ημέρες. Έτσι, θα κόψουμε κάθε εξωτερική βοήθεια, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να πετύχει μια μυστική συμφωνία. Θα δείξουμε σε αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν τρομοκρατικό διάδρομο στα νότια σύνορα της Τουρκίας ότι δεν είναι εύκολο έργο", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνάντησή του με τους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Μιλώντας περαιτέρω, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η πιθανή εξάπλωση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Αφρίν «σταμάτησε μέσα από τις επικοινωνίες μας». Ωστόσο όπως φαίνεται από τα βίντεο που μεταδίδονται η λύση βρέθηκε στο πρόσωπο των NDF, της λαϊκής πολιτοφυλακής που πολεμά στο πλευρό του Ασαντ και στηρίζεται εν πολλοίς από το Ιράν.

Διαβάστε σχετικά > Ραγδαίες εξελίξεις - Ξεκίνησε το κονβόι των δυνάμεων του Ασαντ για την Αφρίν - Ντρίπλα με Τεχεράνη παρά το "όχι" της Μόσχας

Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Νταβίτ Μπαχτσέλι, δήλωσε σήμερα ότι ο τουρκικός στρατός θα καθαρίσει την περιοχή Αφρίν «ανεξάρτητα από τις συνέπειες».

"Τούρκοι στρατιώτες θα εισέλθουν στην Αφρίν και η σημαία μας [...] θα ανεβεί στον ιστό στο ύψος που αξίζει", τόνισε ο Μπαχτσέλι στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Πριν από την ομιλία του Ερντογάν, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ibrahim Kalin δήλωσε ότι οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την είσοδο των συριακών φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων στην Afrin ήταν «μαύρη προπαγάνδα», αλλά δεν μποεί να αποκλειστεί μια «μυστική διαπραγμάτευση» για το θέμα αυτό.
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail