Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν πόλεμο κατά της Συρίας - Βομβάρδισαν δύο πόλεις στο Ντέιρ Εζόρ - Νεκροί αρκετοί Ρώσοι ενώ η Μόσχα κοιμάται

Ρώσοι μισθοφόροι της Wagner
Freepen.gr - Νέες αναφορές κάνουν λόγο για σφοδρή επίθεση του Συνασπισμού των ΗΠΑ και του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Ντέιρ Εζόρ εναντίον του Συριακού Αραβικού Στρατού και των συμμαχικών παραστρατιωτικών ομάδων κοντά σε δύο πόλεις που απελευθερώθηκαν το περασμένο φθινόπωρο ανατολικά του Ευφράτη.

Νωρίς το απόγευμα πηγές της αντιπολίτευσης άρχισαν να αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του Στρατιωτικού Συμβουλίου Deir Ezzor υπό την ηγεσία των ΗΠΑ άρχισαν να βάλουν κατά των θέσεων του Συριακού Στρατού και των Εθνικών Αμυντικών Δυνάμεων (NDF) στις κυβερνητικές πόλεις Khashim και Tabiyyah στην ανατολική ακτή του ποταμού Ευφράτη ως τμήμα μιας σφοδρής επίθεσης κατάληψης των οικισμών.


Μυστήριο καλύπτει αν στην επίθεση λαμβάνουν μέρος και οι κουρδικές SDF. Άλλες πηγές σημειώνουν ότι δε μετέχουν και άλλες το αντίθετο.

Το στρατιωτικό συμβούλιο Deir Ezzor είναι μια εντελώς ξεχωριστή οντότητα από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Αντί να λαμβάνουν μόνο στρατιωτική υποστήριξη από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι μαχητές τους - σχεδόν όλοι οι Αραβες που μέχρι πρότινος ανήκαν στο ISIS - μισθοδοτούνται και καθοδηγούνται από το Πεντάγωνο όπου οι ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο Al-Tanf.

Υπάρχουν αναφορές από τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών για αρκετούς νεκρούς Ρώσους μισθοφόρους της Wagner που χρησιμοποιεί η Μόσχα στη Συρία. 

Εν προκειμένω φαίνεται, και με βάση όσα είχαμε δημοσιεύσει χθες βράδυ ότι υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στα σπάργανα για τις πηγές φυσικού αερίου της Κονάκο και οι ΗΠΑ προσπαθούν πλέον να απωθήσουν τους Σύριους ανατολικά του Ευφράτη είτε στήνοντας παγίδες είτε εκμεταλλευόμενες επιχειρήσεις εκκαθάρισης περισσευμάτων του ISIS.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail