Η Ινδία με $ 3 δις αγοράζει 4 φρεγάτες Krivak III, ναυπηγεί άλλες 7 και πάει για δύναμη 200 πλοίων

 INS Teg, one of the Indian Navy's Krivak III frigates. Image: Wikipedia
Freepen.gr - Η Ινδία και η Ρωσία έχουν οριστικοποιήσει τους όρους για την αγορά τεσσάρων φρεγατών κατηγορίας Krivak III για 775 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, αναφέρει ένα ανεπιβεβαίωτο για την ώρα ρεπορτάζ αρκετών ΜΜΕ σύμφωνα με το defenseworld.net.

Σύμφωνα με το Business Standard, η παράδοση θα ξεκινήσει εντός τεσσάρων ετών από την υπογραφή της σύμβασης. Οι δύο πρώτες φρεγάτες θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία Yantar στο Καλίνινγκραντ της Ρωσίας. Τα ακόλουθα δύο θα κατασκευαστούν στην Goa Shipyard Ltd (GSL) με την τεχνολογία και τα σχέδια που μεταφέρονται από την Yantar.

Το Ινδικό Ναυτικό διαθέτει σήμερα έξι φρεγάτες Krivak III. Οι τρεις πρώτες εντάχθηκαν στον στόλο από τον Ιούνιο του 2003 έως τον Απρίλιο του 2004, ακολουθούμενες από άλλες τρεις μεταξύ Απριλίου 2012 και Ιουνίου 2013.

Με την τρέχουσα σύμβαση, το ναυτικό θα διαθέτει 10 φρεγάτες Krivak III - ο μεγαλύτερος μοναδικός τύπος του στόλου. Το Krivak III κοστίζει οριακά λιγότερο από τα 57,50 δισεκατομμύρια R $ (888 εκατομμύρια δολάρια) που θα καταβάλει το ναυτικό για καθεμία από τις επτά εγχώριες φρεγάτες στα πλαίσια της συμφωνίας της υλοποίησης του Σχεδίου 17Α με τις Mazagon Dock Ltd,  Mumbai (MDL) και Reach Shipwathers & Engineers της Καλκούτα που το έχουν αναλάβει.

Αυτές οι νέες φρεγάτες Krivak III θα έχουν τους ίδιους κινητήρες και εξοπλισμό με τις τελευταίες τρεις φρεγάτες της Yantar - INS Teg, Tarkash και Trikand. Θα φέρουν επίσης αντιπλοϊκούς και πυραύλους επιφανείας.

Ωστόσο, η σύμβαση δεν έχει ακόμη εκκαθαριστεί από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργικό συμβούλιο, εάν εγκριθεί, θα είναι το πρώτο συμβόλαιο που υπεγράφη από τότε που το Έργο 17Α είχε συναφθεί στις αρχές του 2015.

Τα μεσοπρόθεσμα σχέδια του ναυτικού προβλέπουν αύξηση της δύναμης του πολεμικού ναυτικού από τα σημερινά 140 στα 198 πολεμικά πλοία έως το 2027.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail