Ψάρεψαν 23 νάρκες και 4 τορπίλες από το Β' ΠΠ στην παγωμένη θάλασσα της Νορβηγίας

Freepen.gr - Τα πλοία της νατοϊκής δύναμης (SNMCMG1 και το Βασιλικό Νορβηγικό Πολεμικό Ναυτικό "ψάρεψαν" 23 νάρκες και 4 τορπίλες από την εποχή του Β' ΠΠ οστα ύδατα του Φιορδ του Όσλο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο κυβερνήτης Peter Ramboer του Βελγικού Ναυτικού καθοδήγησε τις προσπάθειες της ομάδας από τη ναυαρχίδα HNLMS Mercuur, που συνεργάστηκε με τα HMS Cattistock, HNoMS Rauma και HNoMS Måløy του Βασιλικού Νορβηγικού Ναυτικού.

Ο Ramboer δήλωσε ότι με την τελευταία επιχείρηση και την περισυλλογή των 23 ναρκών, οι προσεγγίσεις στο Οσλο κατέστησαν πιο ασφαλείς. Επίσης υποστήριξε ότι ο εντοπισμός των ναρκών στο συγκεκριμένο δύσκολο θαλάσσιο περιβάλλον ενίσχυε το ηθικό της ομάδας και βελτίωσε την επιχειρησιακή του ετοιμότητα.

Καθώς η περίοδος αναπαραγωγής για τον γάδο και άλλα είδη ψαριών συνεχίζεται μέχρι το Φεβρουάριο, οι νάρκες δεν πυροδοτήθηκαν, αλλά τα μετέφερε σε ασφαλή θέση στο Φιορδ. Οι νορβηγικές αρχές θα αποφασίσουν αργότερα για την κατάλληλη χρονική στιγμή για την καταστροφή τους.


Φωτογραφίες από: @και NATO_MARCOM




















Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail