Συρία, Ιράκ, Σουδάν και Αίγυπτος βάζουν πλώρη για S-400

© Sputnik/ Alexey Malgavko
Freepen.gr - Η Συρία, το Ιράκ, το Σουδάν και η Αίγυπτος συγκαταλέγονται στους δυνητικούς αγοραστές των συστημάτων πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-400 της Ρωσίας, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας και ασφάλειας της Ρωσικής ανώτατης κυβέρνησης, Βίκτορ Μποντάρεφ, στο Sputnik.

"Οι δυνητικοί αγοραστές περιλαμβάνουν τη Συρία, το Ιράκ, το Σουδάν και την Αίγυπτο. Ο καθένας που βιώνει απειλή για την ασφάλειά του από τρομοκρατικές ομάδες και κράτη μέλη του ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Μποντάρεφ.

Συνέχισε να σημειώνει ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, «προτίμησε να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις της με την ηγεσία του ΝΑΤΟ», δίνοντας προτεραιότητα στην αγορά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.

Ο Μποντάρεφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής θα προσπαθήσουν να αγοράσουν "αυτά τα υπερσύγχρονα συστήματα αεράμυνας" ενώ αναμένει ότι η ζήτηση για αμυντικά συστήματα θα αυξηθεί στις χώρες του κόσμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail