Βίτσας: Η τοπική οικονομία δεν μπορεί να βασίζεται στα στρατόπεδα - Οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν τον κύριο λόγο

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, στον Ρ/Φ σταθμό Alpha 989 και στον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε για το ζήτημα της απομάκρυνσης στρατοπέδων από ορισμένες πόλεις:

Στον σχεδιασμό μιας πόλης από τις δημοτικές αρχές και από τον τοπικό πληθυσμό, βεβαίως προσμετράται στην τοπική οικονομία η ύπαρξη ενός στρατοπέδου αλλά δεν μπορεί και να εξαρτάται η τοπική οικονομία από την ύπαρξη ενός στρατοπέδου. Ο σχεδιασμός της διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υπόθεση πρώτα και κύρια της στρατιωτικής ηγεσίας, στην οποία η πολιτική ηγεσία αναθέτει τη φύλαξη της χώρας. Ο επιχειρησιακός παράγοντας είναι ο κυρίαρχος, αλλιώς η τοπικότητα θα ορίσει και τη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων. Με τη νέα διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα ανακοινωθεί με επίσημο τρόπο, και η οποία δεν έχει κλείσει αυτή τη στιγμή, θα ενισχυθούν σε επίπεδο λειτουργικότητας, κατά κύριο λόγο τα σύνορα.

Το πρώτο που γίνεται είναι η αλλαγή του τρόπου προπαίδευσης. Οι στρατιώτες θα παρουσιάζονται, αντί στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, σε βασικούς σχηματισμούς όπως γίνεται σε πολλές χώρες του κόσμου, κατά κύριο λόγο, στα νησιά, τον Έβρο, όλη τη Θράκη και την παραμεθόριο περιοχή της Μακεδονίας. Παράλληλα έχουμε πει ότι όπου απομακρυνθεί ένα στρατόπεδο θα δημιουργήσουμε αντισταθμιστικά ωφελήματα για την περιοχή είτε εμείς ως ΥΠΕΘΑ είτε στο σύνολο σαν κυβέρνηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail