Τύμπανα πολέμου - Συρία σε Αγκυρα: "Δε θα κάνετε πικνίκ. Θα καταρρίψουμε τα αεροπλάνα σας αν επιτεθούν στο Αφρίν" - Οι ΤΕΔ σε ύψιστη ετοιμότητα

O Φάσαλ Μικτάν
Freepen.gr - Ο υφυπουργός εξωτερικών, Φάσαλ Μικτάν δήλωσε ότι η Συρία θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τουρκική επίθεση ή στρατιωτική δράση κατά της επικράτειάς της με κατάλληλη ανταπόκριση.

"Εμείς προειδοποιούμε την τουρκική ηγεσία ότι σε περίπτωση εκδήλωσης εχθροπραξιών στην περιοχή της Αφρίν, αυτό θα θεωρηθεί ως πράξη επιθετικότητας από τον τουρκικό στρατό στην κυριαρχία των εδαφών της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο που είναι γνωστό στους Τούρκους", δήλωσε ο Μικτάν σε δήλωση που διαβάστηκε σε δημοσιογράφους στο κεντρικό τμήμα του Υπουργείου.

"Σημειώνουμε ότι η Συριακή Αεράμυνα έχει ανακτήσει την πλήρη δύναμή της και είναι έτοιμη να καταστρέψει τους τουρκικούς αεροπορικούς στόχους στους ουρανούς της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση τουρκικών αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, η τουρκική πλευρά πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται να κάνει πικνίκ" πρόσθεσε.

"Επιβεβαιώνω και ελπίζω ότι η τουρκική πλευρά θα ακούσει καλά και ελπίζω επίσης ότι αυτό το μήνυμα θα είναι σαφές σε όλους τους οποίους αυτό μπορεί να αφορά το ότι η Αφρίν ειδικότερα και η βόρεια και βορειοανατολική περιοχή της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας ήταν πάντα ένα Αραβικό έδαφος της Συρίας όπως θα είναι πάντα, "σημείωσε ο Μικτάντ.

Την ίδια στιγμή οι Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με τη Συρία τέθηκαν στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας. Την ίδια στιγμή η Αγκυρα διαμηνύει ότι η Μόσχα δε θα πρέπει να εμποδίσει την επιχείρηση ενώ...απαιτεί να σταματήσει η προέλαση του συριακού στρατού. Ωστόσο ο ΥΠΕΞ, Τσαβούσογλου επιζητά τη συνεργασία με τη Μόσχα προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail