Κεντρική είδηση σε Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Βαρθολομαίος με γράμμα στον Ερντογάν στηρίζει την εισβολή στη Συρία και προσεύχεται για την επιτυχία της!

Στρατής Μαζίδης

Το είδα αρχικά στο ptisikaidiastima.com και δεν το πίστευα. Ούτε και στην αξιόλογη ιστοσελίδα φαίνεται να μπορούν να το πιστέψουν. Μολονότι δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ και το Κρατικό Πρακτορείο Anadolu έχουν κεντρική είδηση ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποστηρίζει την Επιχείρηση "Κλάδος Ελιάς" του τουρκικού στρατού, που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου για την απομάκρυνση των μαχητών της Λαϊκής Προστασίας (YPG) από την περιοχή Afrin της Συρίας.

Όπως αναφέρει η hurriyetdailynews.com σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Βαρθολομαίος είπε ότι η Ελληνική Εκκλησία προσεύχεται για την επιτυχία της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία!

"Ως παράδοση της εκκλησίας μας, πάντα προσευχόμαστε για το κράτος μας, την υγεία των ηγετών μας και την ευημερία και την ευτυχία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας συγκρούσεων στους γείτονές μας στο νότο, ειδικά στη Συρία ", αναφέρει η δήλωση του.

Επίσης πρόσθεσε ότι η εκκλησία προσεύχεται στο Θεό για να αποκατασταθεί η ειρήνη στη Συρία με την επιχείρηση "Κλάδος Ελιάς".

"Είναι η επιθυμία της κοινότητάς μας να αναπτυχθεί γρήγορα το έθνος μας σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης με το τέλος της αρρώστιας της τρομοκρατίας, που έχει πλήξει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδου πολίτες που ζουν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας", πρόσθεσε.

"Η αποφασιστική στάση του προέδρου Erdoğan, ο οποίος αρνείται αυστηρά τη σύνδεση της τρομοκρατίας με μια θρησκεία, αντικατοπτρίζεται στην παγκόσμια γνώμη", αναφέρει η επιστολή.

"Προσευχόμαστε ότι εσείς και οι Τούρκοι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχετε επιτυχία και ότι η" Επιχείρηση Ελιάς "θα φέρει την ειρήνη στην περιοχή όπως υποσχέθηκε το όνομά της", ανέφερε.

Την είδηση δημοσιεύει και το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων "ΑΝΑΤΟΛΗ" http://aa.com.tr/tr/turkiye/bartholomeostan-zeytin-dali-harekatina-destek-mektubu/1043347


 
Κεντρικό θέμα αποτελεί και στη dailysabah.com αλλά και τη yeniakit.com.tr



Δεν είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης να επιβραβεύει:

- έναν εκ των υποκινητών του συριακού πολέμου
- το βομβαρδισμό αμάχων
- την εισβολή και κατοχή του τουρκικού στρατού σε μια ακόμη χώρα μετά την ΚΥΠΡΟ!
- αυτόν που επιθυμεί την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης η οποία έχει γίνει ήδη κουρελόχαρτο όσον αφορά τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης
- μια χώρα που αμφισβητεί το Αιγαίο και την Ελληνική Κυριαρχία σε σειρά νησιών και νησίδων
- να μιλά για την ασφάλεια των Κούρδων στη νοτιο-ανατολική Τουρκία όταν η Αγκυρα με την υποτιθέμενη αντι-τρομοκρατική εκστρατεία έχει εξαφανίσει ολόκληρες πόλεις από το χάρτη.

Αν δεν είναι ψεύτικη είδηση, τότε είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ του Ελληνισμού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail