Η Κίνα ξεκίνησε τη ναυπήγηση του 3ου αεροπλανοφόρου της - Τι σχεδιάζει για το μέλλον

China's first domestically built aircraft carrier was launched on April 26, 2017. Photo: REUTERS/Stringer
Freepen.gr - Οι κατασκευαστικές εργασίες του τρίτου αεροπλανοφόρου της Κίνας ξεκίνησαν σε ένα ναυπηγείο της Shangai το 2017, σύμφωνα με αναφορές της South China Morning Post.

Όπως σημειώνει το navaltoday.com/ η ναυπήγηση ξεκινά σχεδόν αμέσως μετά την καθέλκυση του πρώτου εγχώριου αεροπλανοφόρου της Κίνας, τύπου 001A Shandong, που πραγματοποιήθηκε στο Dalian τον Απρίλιο του 2017.

Σε αντίθεση με τον Τύπο 001Α, ο οποίος βασίστηκε στον πρώτο αεροπλανοφόρο της χώρας Liaoning - που αγοράστηκε από την Ουκρανία το 1998 μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης - ο τρίτος αερομεταφορέας του έθνους θα έχει ένα ξεχωριστό σχέδιο.

Σύμφωνα με το SCMP, ο μεταφορέας - που ονομάζεται CV-18 - θα διαθέτει σύστημα εκτόξευσης ηλεκτρομαγνητικών αεροσκαφών και θα έχει εκτόπισμα περίπου 80.000 τόνων, όταν το Liaoning είναι περίπου 60.000 τόνων.

Το ρεπορτάζ προσδιορίζει τον όμιλο ναυπηγείων Shanghai Jiangnan ως το ναυπηγείο που είναι υπεύθυνο για την κατασκευή του CV-18. Το πλοίο αναμένεται να καθελκυστεί σε δύο χρόνια.

Η Κίνα έχει ήδη ξεκινήσει εκπαίδευση πιλότων μαχητών για τη λειτουργία των αεροσκαφών Shenyang J-15 της Κίνας, εν αναμονή της άφιξης των αεροπλανοφόρων. Ο δεύτερος αερομεταφορέας Shandong της Κίνας αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία φέτος. 

Σε άρθρο από τον Απρίλιο του 2017, η επίσημη στρατιωτική έκθεση της Κίνας PLA Daily έδειξε ότι θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα στόλο έξι αεροπλανοφόρων μαζί με δέκα υπερπόντιες βάσεις.

Η Κίνα αναμένεται να έχει τέσσερα επιχειρησιακά αεροπλανοφόρα μέχρι το 2030.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail