Ο απίστευτα συρρικνούμενος πληθυσμός: Μέχρι το 2080, οι Ιταλοί θα είναι μια μειονότητα στο δικό τους έθνος

skylark - pixabay

Freepen.gr - Αν και τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθυσμός της Ιταλίας αυξανόταν μέχρι το 2015 και σύμφωνα με μια παρουσίαση της Eurostat θα σταθεροποιηθεί μέσα στις επόμενες δεκαετίες, ο αριθμός των αυτόχθονων πολιτών συρρικνώνεται με εκπληκτικό ρυθμό: κάθε χρόνο κατά ένα τέταρτο του εκατομμυρίου, και αυτή η πτώση θα επιταχυνθεί σύμφωνα με το gefira.org

Αυτό σημαίνει ότι η προβλεπόμενη δημογραφική ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μαζική μετανάστευση από την Αφρική και την Κεντρική Ασία. Επί του παρόντος οι περισσότεροι μετανάστες στην Ιταλία προέρχονται από τη Ρουμανία, αλλά ο αριθμός αυτός μειώνεται ραγδαία. Θα υπάρξει όλο και λιγότερη μετανάστευση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διότι όλα τα ευρωπαϊκά έθνη βρίσκονται σε δραματική δημογραφική κάμψη και επειδή λόγω της παρατεταμένης ιταλικής οικονομικής κρίσης η χώρα δεν αποτελεί πρωταρχικό προορισμό για ανθρώπους από άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Εάν οι επίσημες προβλέψεις της Eurostat είναι σωστές, τότε μέσα σε 60 χρόνια ή λαμβάνοντας υπόψη τον τρέχοντα ρυθμό της μετανάστευσης, ακόμη και νωρίτερα, το 50% των Ιταλών κατοίκων θα είναι αφρικανικής ή ασιατικής καταγωγής. Τα αριθμητικά στοιχεία που βρέθηκαν από την ομάδα δημογραφικών ερευνών της Gefyra.org δεν είναι καθόλου μοναδικά και οι κυβερνητικοί στατιστικολόγοι έχουν τους ίδιους αριθμούς. Όχι μόνο οι ιταλικές και οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν πλήρη επίγνωση αυτού του γεγονότος, αλλά φαίνεται ότι εκτελούν ένα πρόγραμμα αύξησης του πληθυσμού σε μια τέτοια μνημειώδη κλίμακα που θα υπονομεύσει το σουηδικό πείραμα μαζικής μετανάστευσης.

Ξεκινώντας από το 1985, ο Cerberus 2.0 υπολόγισε ότι το 2016 η Ιταλία θα έπρεπε να αριθμεί 55 εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, σύμφωνα με το Istat, το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ιταλίας, υπήρχαν 60 εκατομμύρια κάτοικοι, πράγμα που σημαίνει ότι 5 εκατομμύρια από αυτούς ήταν μετανάστες. Το γεγονός αυτό έγινε αποδεκτό από την Istat και προβλεπόταν από το λογισμικό της Gefyra.org.

Για τις προβλέψεις μετά το 2016 ο Cerberus 2.0 χρησιμοποιεί τα ποσοστά γονιμότητας και θνησιμότητας από το 2016. Αυτή η προσομοίωση δίνει μια πολύ ακριβή εκτίμηση του μελλοντικού ιταλικού πληθυσμού.

Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα κοινωνικών επιστημόνων που προσκολλώνται στην πεποίθηση (και αυτή είναι η σωστή λέξη γι 'αυτό) ότι οι μετανάστες από το Μαρόκο, το Κονγκό ή τη Ζιμπάμπουε θα απορροφήσουν τον ιταλικό πολιτισμό και θα ενωθούν στο ιταλικό έθνος.

Η κοινή απάντηση στους επικριτές των μεταναστευτικών πολιτικών είναι ότι "τα προβλήματα θα εξαφανιστούν μετά τη δεύτερη γενιά" ή ότι "θα είναι όπως οι ΗΠΑ" όπου υπάρχουν ιταλοί-Αμερικανοί, Κινέζοι-Αμερικανοί, Αφροαμερικανοί κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, μέσα σε μία ή δύο γενιές οι νέοι μαύροι Ιταλοί θα συμπεριφερθούν ως Ιταλοί και καμία διαφορά δεν θα γίνει αισθητή εκτός από το σκούρο χρώμα του δέρματος.

Σε περίπτωση μηδενικής μετανάστευσης και με το σημερινό ποσοστό γεννήσεων, ο Cerberus 2.0 προβλέπει ότι το 2080 ο ιταλικός πληθυσμός θα μειωθεί σε περίπου 27 εκατομμύρια ανθρώπους και το 2100 θα μειωθεί περαιτέρω κατά 60% στα 20 εκατομμύρια, πράγμα που είναι το ίδιο αποτέλεσμα με τις προβλέψεις των Ιάπωνων στατιστικολόγων για την Ιαπωνία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail