Πιλότος Su-30SM που κάλυπτε το αεροπλάνο του Πούτιν στη Συρία: Τα μαχητικά μας ήταν «παγίδες θερμότητας» για πιθανούς εχθρικούς πυραύλους

Freepen.gr - Ένας από τους πιλότους Su-30SM που κάλυπταν το αεροπλάνο του Βλαντιμίρ Πούτιν στο πρόσφατο ταξίδι του στη Συρία μίλησε για τον σκοπό της αποστολής όπως δημοσιεύει το Russia Today

Τα μαχητικά αεροσκάφη αποτελούσαν "παγίδες" για να παρασύρουν τυχόν πυραύλους προς το μέρος τους. Ο πιλότος ονόματι Γιούρι αναφέρει στο Rossiya 1 στη ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim στη δυτική Συρία:

«Στην περίπτωση αυτή, ο στόχος ήταν να συναντήσουμε το αεροπλάνο του Ρώσου Προέδρου και να τον συνοδεύσουμε στη ζώνη προσγείωσης. Ένα από τα καθήκοντά μας ήταν να τον καλύψουμε με τους εαυτούς μας, για να το πούμε ωμά»

Σύμφωνα με τον πιλότο, τα Su-30SM ήταν ένα είδος "θερμικών παγίδων" για πυραύλους που θα μπορούσαν να είχαν εκτοξευθεί με στόχο το αεροπλάνο του Πούτιν. "Η θερμοκρασία των καυσαερίων του αεροπλάνου (Su-30SM) είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι του προεδρικού Il-96-300PU. 

"Πετούσαμε σε μέγιστη χωρητικότητα, επειδή τα αεροπλάνα μας έχουν διαφορετική ταχύτητα και προστατεύσαμε το προεδρικό αεροπλάνο και από τις δύο πλευρές με τους εαυτούς μας», πρόσθεσε ο πιλότος.

"Οι πιλότοι, αυτοί οι τύποι, τους παρακολουθούσα. Δεν ήταν μόνο που πετούν κοντά - κατά την προσγείωση, κατέβηκαν να πετούν κάτω από το αεροπλάνο μας ", δήλωσε ο Πούτιν." Είμαι ευγνώμων σε αυτούς και θέλω να το ακούσουν και να το ξέρουν".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail