Η τουρκική λίρα και ο φόβος του Ερντογάν οδηγούν τους Τούρκους να αγοράζουν ελληνικά ακίνητα

kirkandmimi - pixabay
Freepen.gr - Το αυξημένο ενδιαφέρον των Τούρκων για την αγορά ελληνικών ακινήτων καταγράφουν σε ρεπορτάζ του για το γερμανικό ραδιόφωνο DLF o Μίχαελ Λέμαν.

Βασικοί λόγοι είναι η πολιτική αστάθεια στην Τουρκία λόγω των πρακτικών του καθεστώτος Ερντογάν, η απουσία σταθερότητας της τουρκικής λίρας, η γεωγραφική εγγύτητα της Ελλάδας και ο φόβος την επένδυσης σε τουρκικό έδαφος.

Η Σιμπέλ Αρσικαλίν, μεσίτρια στη Ρόδο, θεωρεί ότι Τούρκοι είναι καλοί πελάτες: «Όταν έρχονται σε μας, λένε ότι θέλουν να κάνουν μια καλή επένδυση. Δεν έχουν σχηματίσει σαφή εικόνα για το πόσο μεγάλο θέλουν να είναι το ακίνητο ή ποια περιοχή το προτιμούν. Προτεραιότητα για αυτούς είναι η ίδια η επένδυση, γιατί εδώ τα χρήματά τους είναι ασφαλή. Το ζητούμενο για αυτούς είναι τα κεφάλαιά τους να πιάσουν τόπο».

Οι εύποροι Τούρκοι επενδύουν στη Ρόδο, τη Μύκονο και την ανατολική Αττική. Σύμφωνα με μεσιτικά γραφεία στην Αθήνα, υπάρχουν πολλοί τούρκοι γιατροί, δικηγόροι και επιχειρηματίες που αγοράζουν ακίνητα σε προάστια της Αττικής, όπως η Γλυφάδα. 

 Ο παράγοντας της ασφάλειας και του σταθερού περιβάλλοντος αποτελούν βασικό παράγοντα των επενδύσεων των Τούρκων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail