Εντοπίστηκε σήμα από το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής; Σπεύδει ειδικό ρωσικό βαθυσκάφος

Freepen.gr - Μια αναζήτηση μέσω σόναρ για το υποβρύχιο της Αργεντινής που εξαφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου με 44 μέλη πληρώματος φαίνεται πως εντόπισε ένα νέο σήμα σύμφωνα με το ναυτικό.

Όπως μεταδίδει το AFP το σήμα θα διερευνηθεί από το τηλεχειριζόμενο ρωσικό υποβρύχιο Panther Plus, ενώ το αμερικανικό ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος Atlantis συνεχίζει να διερευνά την περιοχή αναζήτησης.

Η Αργεντινή έχει λάβει βοήθεια από 13 χώρες στην έρευνά της για το υποβρύχιο San Juan.

Έχει εγκαταλείψει την ελπίδα να βρει επιζώντες και επικεντρώνεται πλέον μόνο στην εξεύρεση του σκάφους, το οποίο στο τελευταίο του μήνυμα ανέφερε ότι το θαλασσινό νερό είχε εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού, προκαλώντας βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά μιας μπαταρίας στο ντίζελ.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις συγγενούς μέλους του πληρώματος που επικαλέστηκε μηνύματα μέσω viber στα οποία αναφερόταν ότι το χαμένο υποβρύχιο ήταν στα Φόκλαντς και το καταδίωκαν ένα βρετανικό ελικόπτερο και ένα πλοίο της Χιλής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail