Στο κατώφλι της φτώχειας ή μήπως της εξαθλίωσης;


avi_acl - pixabay
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Κινδυνεύει με φτωχοποίηση η μεσαία τάξη στην Ελλάδα λέει η νέα έκθεση της ΔιαΝΕΟσις. Φυσικά πάντα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ.

Αυτό όμως που δε λέει κανείς είναι οτι μεσαία τάξη δεν υπάρχει πια στη χώρα. Μόνο πολύ πλούσιοι και πολύ φτωχοί. Για το ενδιάμεσο φρόντισαν και φροντίζουν ακόμα τα μνημόνια με την υπερφορολόγηση και τη ληστρική πολιτική που ακολουθούν με τα τεκμήρια και τους φόρους στην ακίνητη περιουσία.

Ξέρετε ποια είναι η μεσαία τάξη που κινδυνεύει με φτωχοποίηση; Αυτός που έχει εισόδημα 4.500 ευρώ το χρόνο. Που αν κάνει φορολογική δήλωση, με ένα σαράβαλο και το γεγονός οτι ζεί και αναπνέει, μάζεψε το ποσό αυτό απο τα τεκμήρια. Ενα ποσό που αν το διαιρέσει κανείς με τους μήνες , προκύπτει το εκπληκτικό ποσό των 375 ευρώ το μήνα.

Σας έχω νέα λοιπόν. Αν έχετε εισόδημα 380 ευρώ το μήνα, ή ακόμα και αν δεν έχετε και προκύπτει απο τεκμήρια και μόνο εικονικά, δεν είστε ούτε εξαθλιωμένοι, ούτε καν φτωχοί. Στην μεσαία τάξη ανήκετε,δεν ανήκετε σε "ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ευπαθείς ή ομάδες υψηλού κινδύνου". Και αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, τότε φυσικά θα φορολογηθείτε απο το 1ο ευρώ απο μια κυβέρνηση που λέει οτι είναι αριστερή.

Η κοροϊδία βέβαια δεν τελειώνει εδώ. Με τον μαθηματικό τύπο που προβλέπει τα όρια της φτώχειας, είναι βέβαιο οτι την επόμενη χρονιά το ποσο των 4500 θα υποχωρήσει κι άλλο δημιουργώντας απο το πουθενά κι άλλους που δε θα είναι φτωχοί αλλά "μεσαία τάξη"

Τις ίδιες μέρες βέβαια που βγήκε αυτή η έκθεση αναρτήθηκε η λίστα των μεγάλων οφειλετών, φυσικών και νομικών προσώπων, στην ΑΑΔΕ. Για μια ακόμα χρονιά στις πρώτες θέσεις , εταιρείες που δεν υπάρχουν πια εδώ και πολλά χρόνια, φυσικά πρόσωπα που έχουν πεθάνει ή που καταδικάστηκαν σε πολλά χρόνια (ενας απο αυτούς καταδικάστηκε συνολικά σε πάνω απο 500 (!!!) χρόνια )φυλακή, αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας.

Φυσικά ούτε η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή ούτε η Ολυμπιακή Αεροπορία, δύο εταιρείες που παίρνω στην τύχη απο τη λίστα, θα πληρώσουν τα χρέη δισεκατομμυρίων (!!!) ευρώ που οφείλουν στο δημόσιο, ομως οι λίστες αυτές χωρίς καμμιά ντροπή συνεχίζουν να αναρτώνται ως άλλοθι για τη σκληρή υπερφορολόγηση των υπολοίπων και για να λένε οτι "έχουν να λαμβάνουν" και να φτιάχνουν την εικόνα των οικονομικών της χώρας με μαϊμουδιές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail