Με το μάτι στη Μόσχα - Στην παραγγελία 64 μαχητικών έναντι 7-10 δις ευρώ προχωρά η Φινλανδία

Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας σχεδιάζει να προσκαλέσει προσφορές για την αγορά 64 νέων πολεμικών αεροπλάνων για την αντικατάσταση του στόλου των Boeing F / A-18 Hornets έναντι περίπου 7-10 δισ. ευρώ σημειώνει το defenseworld.net.

Το υπουργείο δήλωσε ότι θα αποστείλει πρόσκληση υποβολής προσφορών στις αρχές του 2018 στις εταιρείες Boeing και Lockheed Martin από τις ΗΠΑ, τη Saab από τη Σουηδία, τη Dassault Aviation στη Γαλλία και τα βρετανικά ευρωπαϊκά συστήματα BAE.

"Έχουμε ερμηνεύσει αυτό που σημαίνει 64 μαχητικά αεροπλάνα, επειδή τα νέα αεροσκάφη δεν είναι ταχύτερα και δεν μπορούν να παραμείνουν στον αέρα περισσότερο από τα σημερινά, θα απαιτήσουμε τον ίδιο αριθμό αεριωθούμενων αεροσκαφών για να διατηρήσουμε τις επιδόσεις της αεροπορικής μας άμυνας", δήλωσε ο Lauri Puranen από το υπουργείο σύμφωνα με το Yle την Παρασκευή.

Το φινλανδικό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι θα δαπανήσει μεταξύ 7 και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα νέα αεροσκάφη, τα οποία θα σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη αγορά που θα έχει γίνει ποτέ από τη Φινλανδία.

Η νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει καθήκοντα το 2019 θα λάβει τη σχετική απόφαση για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών που θα αντικαταστήσουν τα Hornets στα τέλη του 2021. Ο σημερινός στόλος θα αποσυρθεί από το 2030.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail