Ο ρατσισμός των αντιρατσιστών και η περίπτωση του 11χρονου Αμίρ

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Πόσοι απ όσους έσπευσαν να καταγγείλλουν το ρατσισμό που είδαν στην υπ;oθεση του 11 Αμίρ ξερούν τι γίνεται στο Αφγανιστάν;

Πετάνε ένα σύνθημα τύπου "φoνιάδες των λαών Αμερικάνοι", "κάτω ο ιμπεριαλισμός" και ξεμπερδεύουν. Το γιατί θα πρέπει τα παιδιά του Αφγανιστάν ή τα παιδιά της Ελλάδας να εγκαταλείπουν το οικόπεδό τους δεν είναι κάτι που τους απασχολεί.

Η ιδεοληπτική, η αμοιβόμενη φαντασιακή εικόνα που έχουν πλάσει τους αρκεί και από την άλλη η ελληνική σημαία δεν είναι σχολικός έπαινος για να μπορούν οι ιδεοληπτικοι να διατυπώνουν τις φαντασιώσεις τους πολλοί θυσιάστηκαν έχοντας αυτή τη σημαία ως σύμβολο. 

Ο Σπύρος Καγιελές έκανε το σώμα του κοντάρι για να την κρατήσει. δεν οφείλεται σε κανένα η ελληνική σημαία, θα πρέπει να κερδίζεται το δικαίωμα να την κρατήσει φυσικά και κάποιος μη Ελληνας θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να τη σηκώσει μόνο που θα πρέπει να ξέρει την ιστορία της. Και ο μη Έλληνας θα πρέπει να έχει δικαίωμα να κρατήσει και τη δική του σημαία και να νιώσει περήφανος για τη δική του ιστορία.

Οι αντιρατσιστές θέλοντας να καταδείξουν την ύπαρξη ρατσισμού και να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους στερούν πολλές φορές το δικαίωμα στην ταυτότητα από αυτούς που δήθεν υποστηρίζουν, το δικαίωμα στο δικό τους οικόπεδο το οποίο δεν θα έπρεπε να είχαν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψουν.

Το μοναδικο θύμα στην υπόθεση του 11χρονου ήταν ο ο ίδιος ο Αμίρ που βρέθηκε το επίκεντρο μιας επικοινωνιακής προπαγάνδας και δέχθηκε αήθη επιθεση στο σπίτι του. Κανένας άλλος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail