SDF: Δε θα παραδώσουμε ούτε εκατοστό στη Συρία - Η πραγματικότητα όμως δείχνει πολύ διαφορετική

Freepen.gr - Ο Omid Kabar, διοικητής των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ δήλωσε πρόσφατα σε κηδεία ανταρτών της ομάδας ότι δεν προτίθενται να επιστρέψουν στη Δαμασκό την περιοχή της Τάμπκα και γενικώς ούτε ένα εκατοστόμετρο που έχει ποτιστεί με το αίμα των «μαρτύρων μας».

Βέβαια πως είναι δυνατόν οι αυτοπροσδιοριζόμενες ως "Συριακές" SDF να αρνούνται την επιστροφή των εδαφών στη...συριακή κυριαρχία είναι ένα άλλο ζήτημα. Ωστόσο το Southfront.org αναφέρει πως η πραγματικότητα των γεγονότων είναι πολύ διαφορετική.

Την ίδια ώρα που δε θα επιστραφεί ούτε ένα εκατοστό, Σύριοι μηχανικοί έχουν αναλάβει σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας την επισκευή τριών φραγμάτων του Ευφράτη σε περιοχές υπό κουρδικό έλεγχο.

Επίσης κουρδικές πηγές επιβεβαιώνουν πως η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Syriatel λειτουργεί και πάλι στην περιοχή της Ράκκα, γειτονιές της πόλης και στην Τάμπκα. Λεπτομέρεια; Η εταιρεία ανήκει στο Rami Makhlouf, ξάδερφο του Assad.

Τέλος το κουρδικό Rudaw σημειώνει στις 7 Ιουνίου ότι οι SDF παρέδωσαν τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών του  Rmelan στη Χασάκα στο Συριακό Υπουργείο  Πετρελαίου και Φυσικών Πόρων.

Το Southfront.org υπογραμμίζει πως οι SDF καταφέρνουν και τρέχουν τις περιοχές που ελέγχουν λόγω της συνεργασίας με τη συριακή κυβέρνηση.

Το φράγμα του Ευφράτη ή τα πρόσφατα συλληφθέντα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις SDF στο Deir Ezzor δεν θα αποτελέσουν πιθανώς εξαίρεση.

Αυτή τη στιγμή οι SDF δεν είναι σε θέση να καταναλώσουν πλήρως, να εξάγουν ή ακόμα και να εξευγενίσουν το πετρέλαιο αυτών των πεδίων από μόνες. Με τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, θα είναι επίσης αδύνατο για την SDF να επιτρέψουν σε ξένες εταιρείες να επενδύσουν σε αυτούς τους τομείς.

Αν οι SDF σχεδιάζουν το οποιοδήποτε κέρδος από αυτά τα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο μόνος τρόπος θα είναι η συνεργασία με τη συριακή κυβέρνηση. Τα κοιτάσματα πετρελαίου Rmelan είναι σίγουρα ένα ζωντανό παράδειγμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail