Συντριβή του ακροδεξιού ψευτομακεδόνα Γκρουέφσκι στις τελευταίες εκλογές των Σκοπίων

Photo: MIA
Freepen.gr - Δεινή ήττα υπέστη το ακροδεξιό κόμμα VMRO DPMNE του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι την Κυριακή στις εκλογές για 81 δημάρχους και δημοτικά συμβούλια, χάνοντας εντελώς την πρώην δεσπόζουσα θέση του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το κόμμα, το οποίο κατά τις τελευταίες τοπικές εκλογές το 2013 κέρδισε 56 δήμους, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας των Σκοπίων, κέρδισε την Κυριακή μόνο σε τρεις αγροτικές περιοχές κοντά στα Σκόπια.

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, το VMRO DPMNE έχει επίσης ένα μικρό προβάδισμα εν όψει του δευτέρου γύρου στις 29 Οκτωβρίου, σε έξι ακόμη δήμους.

Τα πράγματα είναι τόσο άσχημα για τον Γκρουέφσκι ώστε ακόμη και στο πρώην προπύργιο του το Stip, ο υποψήφιός του κέρδισε με 30 ακόμη ψήφους από τον αντίπαλό του από τους κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες, του SDSM, και ο επαναληπτικός γύρος προβλέπεται αμφίρροπος.

Το SDSM, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, κέρδισε τις δημαρχιακές εκλογές σε 37 δήμους στον πρώτο γύρο και έχει ένα ικανό προβάδισμα σε άλλους 13 δήμους για το δεύτερο γύρο.

Ο ακραίος ψευτομακεδονισμός του Νικολά Γκρουέφσκι και ο απολυταρχικός τρόπος διακυβέρνησής του τον οδηγούν στο τέλος του πολιτικού του βίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail