Πόσα ευρώ έχουν επενδύσει Ελληνες στα Σκόπια

stevepb - pixabay.com
Freepen.gr - Περί το 1 δισ. ευρώ επένδυσαν μέσα στο 2016 οι Έλληνες στο γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων. Παράλληλα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαν επενδυθεί σχεδόν 3 εκ. ευρώ από ελληνικά συμφέροντα.

Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα βρίσκται στην 7η θέση της κατάταξης στις εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων στα Σκόπια με το σύνολο των ελληνικών επενδύσεων το πρώτο εξάμηνο του 2017 να αγγίζει τα 2,86 εκ. ευρώ, σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στην ΠΓΔΜ και του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

Η οικονομία και οι επενδύσεις ελληνικών συμφερόντων στο γειτονικό κρατίδιο που επιβουλεύεται την ιστορία της Μακεδονίας, θα μπορούσαν να είχαν σε εξελιχθεί σε πρώτης γραμμής διπλωματικά και πρακτικά όπλα για την Ελλάδα.

Αυτά όμως συμβαίνουν μόνο σε χώρες με σοβαρή - σταθερή - χρόνια εξωτερική πολιτική, οι οποίες δε διακατέχονται από μιζέρια αλλά μεριμνούν για το σύνολο του Ελληνισμού, καθώς στη γειτονική χώρα διαβιούν πολλές δεκάδες χιλιάδες ελληνικής καταγωγής πολίτες ξεχασμένοι από την Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail