Ραγδαίες εξελίξεις - Η Καταλονία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της

Την ανεξαρτησία της ανακήρυξε η Καταλονία σε ψηφοφορία στο τοπικό κοινοβούλιο της περιφέρειας της Ισπανίας, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Υπέρ της ανεξαρτησίας ψήφισαν 70 βουλευτές, κατά 10, 2 λευκό, ενώ οι υπόλοιποι 53 Βουλευτές του Σοσιαλιστικού, Κόμματος και του κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) αποχώρησαν διότι δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους για μυστική ψηφοφορία.

Αναμένεται παράλληλα η συνεδρίαση της Γερουσίας της Ισπανίας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του ισπανικού συντάγματος ήτοι την άρση της αυτονομίας της Καταλονίας, την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης και το πέρασμα των αρμοδιοτήτων της στη Μαδρίτη.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι απηύθυνε έκκληση για ηρεμία σε ένα τουίτ που ανήρτησε μερικά λεπτά μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο. «Ζητώ ηρεμία για όλους τους Ισπανούς. Η κυριαρχία του νόμου θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην Καταλονία.»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail