Φρέσκο χρήμα αναζητά η Μολδαβία και μοιράζει ιθαγένειες

Κισινάου - IgorDobindaDOTcom / pixabay
Freepen.gr - Η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της Μολδαβίας υιοθέτησε την Τετάρτη νέους κανονισμούς για τη χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που επενδύουν σημαντικά ποσά στη χώρα.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ιστοσελίδα, κάθε αλλοδαπός που επενδύει τουλάχιστον 250.000 ευρώ για πέντε χρόνια σε ακίνητα ή κρατικά ομόλογα ή δανείζει τουλάχιστον 100.000 ευρώ στο δημόσιο ταμείο επενδύσεων της χώρας είναι επιλέξιμος για ιθαγένεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, ο ξένος επενδυτής πρέπει να αποδείξει ότι γνωρίζει το σύνταγμα της Μολδαβίας, θα τηρήσει τις διατάξεις του, θα έχει καλή οικονομική φήμη και δεν θα πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την κρατική ασφάλεια.

Το εμπορικό μητρώο της Μολδαβίας αναφέρει ότι από τις περισσότερες από 160.000 εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στη χώρα, μόνο το 5,5% είναι ξένες.

Οι περισσότερες ξένες εταιρείες που επενδύουν στη Μολδαβία προέρχονται από την Τουρκία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και την Ουκρανία αλλά οι ξένες επενδύσεις μειώθηκαν σε ετήσια βάση σύμφωνα με το εμπορικό μητρώο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail