Γιατί ο Πούτιν ισοπεδώνει τις τελευταίες ημέρες τον τρομοκρατικό σκουπιδοτενεκέ της Αλ Κάιντα στο Ιντλίμπ

Του Στρατή Μαζίδη

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μια έντονη δραστηριότητα της Ρωσικής Αεροπορίας στην επαρχία του Ιντλίμπ η οποία στο συντριπτικό της τμήμα ελέγχεται από ισλαμιστές προσκείμενους στην Αλ Κάιντα.

Εδώ και αρκετό καιρό η συγκεκριμένη επαρχία δεν απασχολεί τη συριακή πολεμική επικαιρότητα, ει μη μόνο ως πάρκινγκ τρομοκρατών που μεταφέρονταν εκεί από άλλες περιοχές μετά την ήττα τους και συμφωνίες εκκένωσης όπως πχ το Χαλέπι, τη Χομς ή το Ζαμπαντάνι.

Το Ιντλίμπ ούτε ενοχλείτο ούτε ενοχλούσε χάρη στη λυκοσυμμαχία με τον Ερντογάν ενώ Μόσχα και Δαμασκός με τη βοήθεια της Τεχεράνης έκαναν άλματα στο πεδίο της μάχης εκκαθαρίζοντας τεράστιες περιοχές και έχοντας πλέον φτάσει ένα βήμα πριν τον οριστικό θρίαμβο σε βάρος του ΙΣ.

Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή η προσοχή θα στρεφόταν στον τρομοκρατικό σκουπιδοτενεκέ της Αλ Κάιντα στο Ιντλίμο. Εντούτοις προξενεί έκπληξη το timing με όσα διαδραματίζονται στο Ντέιρ Εζόρ και τον ανταγωνισμό με τους Κούρδους και τα όσα αποκαλύπτονται εκεί για τις υπόγειες διαδρομές SDF-ΙΣ-ΗΠΑ.

Η εκδίκηση για την επίθεση στους Ρώσους στη βόρεια Χάμα δε μοιάζει επαρκής για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Το πιθανότερο είναι πως ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκκαθάριση της επαρχίας. Οι Σύριοι θα πάρουν το νότιο κομμάτι ενώ οι Τούρκοι θα μείνουν για ένα διάστημα στο βορρά, πιθανότατα για να αντιμετωπίσουν αυτοί τους Κούρδους.

Ταυτόχρονα σημαντικές δυνάμεις των Σύριων θα αποδεσμευθούν, ώστε να σταλούν στο Ντέιρ Εζόρ όπου θα κριθούν πολλά.

Με άλλα λόγια κλείνουν τα διάφορα δευτερεύοντα μέτωπα ώστε στο τέλος να απομείνει μόνο ένα, οι Κούρδοι.

Ακολουθούν βίντεο από τους τελευταίους βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail