Από το μαζί τα φάγαμε στο μαζί τα μολύναμε, ένα τσιγάρο δρόμος

markusspiske - pixabay.com
Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Όταν δέχεσαι ότι μαζί τα φάγατε με καρεκλοκένταυρες μετριότητες που πουλήσαν τα πάντα για την καρέκλα επειδή φρόντισαν την τελευταία φορά που ξύπνησες συλλογικά το74 να σε κοιμήσουν με ωραία λόγια, μην απορείς όταν μεγαλοαστοί βολεμένοι που διεκδικούν ηθικά πλεονεκτήματα που δεν τους ανήκουν, φτάνουν στο σημείο να σου λένε ότι φταίς και συ για την πετρελαιοκηλίδα επειδή χρησιμοποιείς πετρέλαιο.

Σου διέλυσαν κληρονομικοί νταβατζήδες και μετριότητες, το σύστημα αξιών που σε έκανε να πολεμάς για πατρίδα και κοινωνική δικαιοσύνη σταδιακά για να μην αντιδράσεις αφού ο εμφύλιος είχε ήδη διαλύσει το καλύτερο κομμάτι του έθνους.

Αφήνοντας απομεινάρια σε έκαναν μετριότητα για να μην αντιδράς στις μετριότητες που σου άφησαν από την πρώτη στιγμή που κέρδισες την ελευθερία σου από τους Τούρκους και σκλαβώθηκες στην ακαθαρσία της Ευρώπης.

Αυτοί φταίνε. Δε διαφέρεις σε τίποτα από τους Βυζαντινούς που με τους Τούρκους έξω από τα τείχη μάλωναν για την ένωση των εκκλησιών. Τότε το έθνος είχε 400 χρόνια να μάθει τώρα δεν έχει αυτό το περιθώριο ή θα ξυπνήσει χωρίς καμία βάση ή θα χαθεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail