Γάτος ο Λαβρόφ: Γιατί οι ΗΠΑ δε θα διανοηθούν καν να χτυπήσουν τη Βόρεια Κορέα

 © Stanislav Krasilnikov/TASS
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα χτυπήσουν τη Βόρεια Κορέα καθώς είναι σίγουροι ότι η Πιονγιάνγκ έχει πυρηνικά όπλα, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε απάντηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα NTV την Κυριακή και μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

"Στη [Βόρεια] Κορέα οι ΗΠΑ δεν θα πραγματοποιήσουν καμία επίθεση, καθώς όχι μόνο υποπτεύονται, αλλά γνωρίζουν βεβαίως ότι έχουν πυρηνικές βόμβες", ανέφερε. "Ο Πρόεδρος [Vladimir] Putin επανέλαβε μερικές φορές ότι είναι αδύνατο να φανταστούμε ότι οι ΗΠΑ ή οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσε να έχει 100% πληροφορίες για όλες τις εγκαταστάσεις".

"Δεν προστατεύω τη Βόρεια Κορέα, λέω απλά ότι όλοι συμφωνούν σε αυτή την ανάλυση", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτή η λογική ήταν κοινή από τους περισσότερους ομολόγους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η βάση του είναι η εμπειρία των ΗΠΑ από την εισβολή στο Ιράκ.

"Έκαναν επίθεση στο Ιράκ αποκλειστικά καθώς είχαν 100% πληροφορίες ότι δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής", δήλωσε ο Λαβρόφ. "Εκεί, μια επιτροπή του ΟΗΕ εργάστηκε και περιδιάβαινε διαρκώς την επικράτεια της χώρας, επισκέφθηκαν όλες τις εγκαταστάσεις που ήθελαν".

"Έτσι, καθώς η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Ιράκ δεν είχε εκπληρώσει πλήρως τις απαιτήσεις, εκείνοι που εξέδωσαν εντολές για στρατιωτικά χτυπήματα κατέληξαν σαφώς ότι αυτά ήταν ψέματα", συνέχισε.

Ωστόσο όσον αφορά τη συνέντευξη του Λαβρόφ θα μπορούσε να πει κανείς ότι εκτός από μια ανάλυση κοινής λογικής όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει, ίσως λειτούργησε και ως αγγελιοφόρος. Αν ξαναδιαβάσετε τη δήλωσή του θα διαπιστώσετε ότι ουσιαστικά λέει στην Ουάσινγκτον πως η Βόρεια Κορέα διαθέτει πλέον πυρηνικά όπλα και ως εκ τούτου προειδοποιεί σχετικά τις ΗΠΑ να μη διαπράξουν κάτι το οποίο μετά θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail