Πλησιάζει η στιγμή της σύγκρουσης Σύριων και Κούρδων; Εκατέρωθεν "πολεμικές" δηλώσεις

Freepen.gr - Με την ISIS να οδηγείται στο τέλος της όσον αφορά την παρουσία της στη Συρία και τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα αδρανοποιημένους, τα σημερινά σημάδια δείχνουν ότι μπαίνουμε στην επόμενη φάση του ξεκαθαρίσματος όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι ανάμεσα στη Συρία και τους Κούρδους.

Η Buthaina Shaaban, σύμβουλος πολιτικής και επικοινωνίας του Σύριου Προέδρου, Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε στον τηλεοπτικό Al-Manar πως η Χεζμπολάχ θα πολεμήσει την οποιαδήποτε δύναμη, ακόμη κι αν ελέγχεται από τις ΗΠΑ που κατέχει συριακό έδαφος υπονοώντας ξεκάθαρα τις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν ως απάντηση σε εκείνες του Ahmed Abu Khawla, μέλους του στρατιωτικού συμβουλίου των SDF ότι δε θα επιτρέψουν στο συριακό στρατό, το νόμιμο δηλαδή στρατό της χώρας, να διασχίσει τον Ευφράτη.

Ωστόσο εδώ φαίνεται ότι παίζεται ένα περίεργο παιχνίδι αφού η Μόσχα δε θα έστελνε στην περιοχή τα απαραίτητα μέσα για να περάσει ο στρατός τον ποταμό, κάτι που είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγες ημέρες ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Τη σχετική είδηση επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα στο 9:38 του βίντεο των δηλώσεών της.



Την ίδια στιγμή οι Ασσύριοι διαμαρτύρονται για την στάση των Κούρδων στο από αυτούς κατεχόμενο τμήμα της Χάσακα καθώς επιθυμούν να επιβάλλουν στα τρία ασσυριακά σχολεία τα δικά τους εκπαιδευτικά βιβλία ενώ την ευθύνη έχει η τοπική εκκλησία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail