Άρχισαν τα παραμύθια της Χαλιμάς οι Τούρκοι - Τουρκικά ΜΜΕ: Έπλεε σε διεθνή ύδατα, μετέφερε μεταλλεύματα, γέμισε τρύπες από τις σφαίρες

φωτο από Dennis Mortimer / MarineTraffic.com
Freepen.gr - Τη δική τους εκδοχή δίνουν οι Τούρκοι για το περιστατικό με το φορτηγό πλοίο ACT στο οποίο το Λιμενικό Σώμα επιχείρησε να πραγματοποιήσει έλεγχο μετά από καταγγελία για μεταφορά ναρκωτικών και άνοιξε προειδοποιητικά πυρ καθώς ο πλοίαρχος δε συμμορφωνόταν (δείτε περισσότερα εδώ).

Η Daily Sabah αναφέρει αναφέρει πως το πλοίο ταξίδευε σε διεθνή ύδατα και ο κυβερνήτης του απάντησε ότι δεν θα ακολουθήσει αυτή την οδηγία, ενημερώνοντας παράλληλα την τουρκική ακτοφυλακή για το περιστατικό και αλλάζοντας την πορεία του πλοίου προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
φωτο από MarineTraffic.com


Όταν το πλοίο δεν συμμορφώθηκε, αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα, η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ πρώτα στον αέρα και μετά κατά του σκάφους.

Δύο άλλα σκάφη ακτοφυλακής έφτασαν στην περιοχή κοντά στη Σύμη.

Δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού στάλθηκαν επίσης στην περιοχή και το πλοίο μεταφέρθηκε για  στα τουρκικά χωρικά ύδατα και αργότερα μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μαρμαρίδας.

Ο πλοίαρχος του σκάφους Haluk Sami Kalkavan δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 16 οπές σφαίρας στο πλοίο και το πλήρωμα δεν είχε τραυματιστεί παρά τον μεγάλο κίνδυνο.

"Ενώ ταξιδεύαμε μερικά τρία μίλια από την ακτή της Ρόδου, η ελληνική ακτοφυλακή πλησίασε στο πλοίο μας και μας ζήτησε να στραφούμε προς τη Ρόδο." Όταν ρωτήσαμε τον λόγο, είπαν ότι θα ελέγξουν το πλοίο. Δεν το δεχθήκαμε, η ελληνική ακτοφυλακή άρχισε να μας ακολουθεί και μας παρενοχλούσε, και εκτρέψαμε τη διαδρομή μας προς τις ακτές της Τουρκίας, μας ζήτησαν να σταματήσουμε και είπαμε ότι θα ανοίξουν πυρ και τελικά προχώρησαν σε πράξη αυτού που είπαν"  δήλωσε ο Kalkavan στο CNN Türk.

Ο καπετάνιος πρόσθεσε ότι αυτή ήταν μια τακτική διαδρομή που χρησιμοποιούν όλη την ώρα και δεν κατάφεραν να αντιληφθούν την αντίδραση της ελληνικής ακτοφυλακής.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail