56 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο αλλά δεν υπολόγισαν τους άνδρες της Πυροσβεστικής

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από Ω/ 06:00 /07-07-2017 έως Ω/ 06:00/08-07-2017 εκδηλώθηκαν 56 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στις δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 17:50 και στις 18:00 χθες, στην περιοχή Αργάσι Ζακύνθου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ενώ οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Στις θέσεις Πεύκοι Σητείας και Ανατολή Ιεράπετρας Κρήτης, όπου στις 21:35 χθες και στις 01:50 σήμερα, εκδηλώθηκαν αντίστοιχα πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από τη νύχτα, συνδράμει από αέρος, από νωρίς το πρωί ένα ελικόπτερο ενώ και για σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται για ολόκληρη την Κρήτη καθώς και για τα νησιά Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί τους πολίτες σε περίπτωση πυρκαγιάς να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 δίνοντας τη θέση εκδήλωσης της πυρκαγιάς, το είδος της βλάστησης, την ένταση του ανέμου και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο τους ζητηθεί προκειμένου να είναι άμεση και αποτελεσματική η επέμβαση της Υπηρεσίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail