Έτοιμη για εκδίκηση - Πως θα απαντήσει η Συρία στις ΗΠΑ για την κατάρριψη του Sukhoi-22

Sputnik/ Iliya Pitalev
Freepen.gr - «Έτοιμη για εκδίκηση - Πως θα απαντήσει η Συρία στις ΗΠΑ για την κατάρριψη του Sukhoi-22» τιτλοφορεί το Sputnik News δημοσίευμα για τις εξελίξεις μετά την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους από τις ΗΠΑ στη δυτική ύπαιθρο της Ράκκα.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο, ο βουλευτής της Συρίας, Αμάρ αλ Ασάντ, δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας του δεν θα ανταποκριθεί στην πρόκληση των ΗΠΑ σε αντίστοιχο επίπεδο αλλά εντελώς διαφορετικά.

«Ο συριακός στρατός θα απαντήσει στην κατάρριψη του αεροσκάφους διεξάγοντας μαζικές επιθέσεις σε θέσεις τρομοκρατών που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ».

Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιράκ και ώστε οι οδοί εφοδιασμού των τρομοκρατών από το Deir ez-Zor στην Ιορδανία να μπλοκαριστούν.

Με τον όρο τρομοκράτες προσδιόρισε και τις κουρδικές SDF όταν αναφέρθηκε στην επιχείρηση διάσωσης του πιλότου του su-22.

Μιλώντας στο Sputnik, ο ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Konstantin Sivkov, από την πλευρά του, εκτιμά ότι η κίνηση των ΗΠΑ να καταρρίψουν το συριακό αεροπλάνο είναι άλλο ένα σημάδι του πολέμου στη Συρία που μετατοπίζεται σε μια νέα φάση.

"Η επιλογή των Αμερικάνων να καταρρίψουν το Su-22 της Συρίας είναι μια πολύ σοβαρή κίνηση. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ακόμη ένα σημάδι ότι ο πόλεμος στη Συρία μετατοπίζεται σε μια νέα φάση, δηλαδή σε μια φάση όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία, είναι επικίνδυνο και σοβαρό" και κατέληξε στη συνέχεια «η Ρωσία θα πρέπει είτε να εγκαταλείψει την υποστήριξή της στη Συρία είτε να ενταχθεί στον πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ωστόσο η Ρωσία μέχρι σήμερα έχει δαπανήσει και θυσιάσει αρκετά στον πόλεμο της Συρίας ώστε απλά να αποσυρθεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail