Γιατί η Τουρκία καίγεται για συμπαραγωγή των S-400 με τη Ρωσία - Τούρκος καθηγητής αναλύει

© Sputnik/ Grigoriy Sisoev
Freepen.gr - Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία τα προηγμένης τεχνολογίας αντι-αεροπορικά συστήματα S-400 και δεν απέκλεισε τη συναρμολόγηση ορισμένων συστημάτων στην Τουρκία, αν είναι έτοιμη να το κάνει. Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ozyegin, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, Mesut Hakkı Casın, εξήγησε στην τουρκική έκδοση του πρακτορείου Sputnik γιατί η Αγκυρα είναι τόσο πρόθυμη να παράγει από κοινού τα προηγμένα συστήματα.

«Η Aγκυρα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση του κοινού σχεδίου, διότι, αφενός, θα ενισχύσει την ασφάλεια της χώρας κι από την άλλη πλευρά, θα αυξήσει τα προσόντα του τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού και θα φέρει τη στρατιωτική μηχανική βιομηχανία σε ένα νέο ποιοτικό επίπεδο» , δήλωσε στον Sputnik ο Casin.

"Πιστεύω ειλικρινά ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για τις παραδόσεις των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία και για την πιθανή συνεργασία για τη συναρμολόγηση αυτών των προωθημένών αμυντικών συστημάτων στην Τουρκία", πρόσθεσε ο εμπειρογνώμονας.

Η Τουρκία έχει βαθιά ανάγκη από αυτά τα συστήματα, εξήγησε. Αφενός, παρέχουν στην Αγκυρα προηγμένες τεχνολογίες και, από την άλλη, ενισχύουν την αποτελεσματική ασφάλεια των τουρκικών εδαφών μαζί με τα εθνικά συστήματα αεράμυνας. Εκτός αυτού, δήλωσε ο Mesut Hakki Casin, θα παράσχει μια αξιόπιστη άμυνα εναντίον των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.

Η Ρωσία, εξήγησε, είναι, με κάθε τρόπο, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές συστημάτων αεράμυνας παγκοσμίως.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail