Ανατροπή ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο - Η Αίγυπτος παρέβαλε τους πρώτους πυραύλους για το S-300VM Antey-2500

φωτο από: Milinfolive
Freepen.gr - Οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν την πρώτη παρτίδα των πυραύλων για το σύστημα πυραυλικής άμυνας S-300VM Antey-2500 σύμφωνα με το menadefense.net.

Η Αίγυπτος είναι ο πρώτος πελάτης που παραλαμβάνει αυτό το προηγμένο σύστημα το οποίο είναι ικανό να εντοπίσει και να καταστρέψει αεροσκάφη και πυραύλους (συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών) σε μεγάλη ακτίνα. 

Τρία συντάγματα S-300VM έχουν δημιουργηθεί από τον αιγυπτιακό στρατό, γεγονός που θα τροποποιήσει σημαντικά την ισορροπία ισχύος στην περιοχή.

Το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας είναι ένα από τα πιο προηγμένα του είδους του στον κόσμο, προσφέροντας προστασία σε μεγάλη απόσταση τόσο εναντίον αεροπλάνων όσο και πυραύλων. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει βαλλιστικούς πυραύλους μικρής και μεσαίας εμβέλειας, αερόβιδων και πυραύλους κρουζ, αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας, καθώς και πλατφόρμες ECM και στρατιωτικά πυρομαχικά με ακρίβεια.

Το σύστημα αυτό μπορεί να εμπλέξει βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση 250 km και αεροσκάφη σε απόσταση 200 km. Μπορεί να επιτύχει στόχους σε υψόμετρο μέχρι 30 km. Αυτό το σύστημα αεράμυνας μπορεί να εμπλακεί με μέχρι και 24 αεροσκάφη ή έως και 16 βαλλιστικούς πυραύλους ταυτόχρονα.

Ένα ακόμη βήμα όσον αφορά τη στρατιωτική ισχυροποίηση της Αιγύπτου μετά την παραλαβή των πρώτων Mig και τα ελικοπτεροφόρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail