Άλλη μια ανατροπή στη Συρία; ΗΠΑ: Η οποιαδήποτε κίνηση της Συριακής Κυβέρνησης να νικήσει την ISIS είναι καλοδεχούμενη!

Freepen.gr - Μια ανατρεπτική είδηση μεταδίδει το Associated Press καθώς ο στρατιωτικός συνασπισμός των ΗΠΑ που αγωνίζεται (θεωρητικά) ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος θα καλωσορίσει μια συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης της Συρίας ή των συνεργαζόμενων με το Ιράν δυνάμεων για να νικήσει το ISIS στα υπόλοιπα προπύργιά του στη χώρα!

Συγκεκριμένα ο συνταγματάρχης, Ryan Dillon, εκπρόσωπος του συνασπισμού, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο ότι ο στόχος των Η.Π.Α. είναι να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος όπου και αν υπάρχει. Εάν άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της συριακής κυβέρνησης και των Ιρανών και Ρώσων συμμάχων της, θέλουν να πολεμήσουν και τους εξτρεμιστές, τότε «δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα με αυτό», είπε, μιλώντας από τη Βαγδάτη.

"Φαίνεται πως καταβάλλουν μια συντονισμένη προσπάθεια για να μετακινηθούν σε περιοχές που ελέγχει το ISIS και αν δείξουν ότι μπορούν να το κάνουν αυτό, αυτό δεν είναι κακό σημάδι" δήλωσε ο Dillon, αναφερόμενος στις δυνάμεις του Bashar Assad. "Είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε το ISIS ως συνασπισμός, αλλά αν άλλοι θέλουν να πολεμήσουν το ISIS και να νικήσουν, τότε δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα με αυτό".

Ο Dillon δήλωσε ότι καθώς οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης κινούνται προς τον Αμπού Καμάλ, «αν θέλουν να πολεμήσουν το ISIS στο Αμπού Καμάλ και έχουν την ικανότητα να το κάνουν, τότε αυτό θα ήταν ευπρόσδεκτο. Εμείς ως συνασπισμός δεν ενδιαφερόμαστε να καταλάβουμε εδάφη αλλά να εξουδετερώσουμε το ISIS. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και αν το συριακό καθεστώς θέλει να το κάνει το ίδιο και πρόκειται να καταβάλουν μια συντονισμένη προσπάθεια και να δείξουν ότι κάνουν ακριβώς αυτό στο Αμπού Καμάλ ή στο Deir Ezzor ή αλλού, τότε δε χρειάζεται να το πράξουμε εμείς!".

Πραγματικά ανατρεπτικές οι δηλώσεις του Αμερικάνου αξιωματικού αλλά στην περίπτωση της Συρίας έχει αποδειχθεί ότι πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις εκτιμήσεις μας όσον αφορά δηλώσεις και προθέσεις, εστιάζοντας στα γεγονότα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail