Οι ΗΠΑ δεν εμπιστεύονται την Τουρκία! «Δε θα δώσουμε λεπτομέρειες για τα όπλα των Κούρδων για να μη το μάθει η Daesh!»

φωτο: dailysabah.com
Freepen.gr - Οι Η.Π.Α. θα μοιραστούν πληροφορίεςς σχετικά με τα όπλα που παραδίδονται στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για την επιχείρηση της Ράκκα αλλά δε δώσουν λεπτομέρειες ώστε να μη μάθει το ISIS τα όπλα των Κούρδων!

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Ryan Dillon, εκπρόσωπος του συνασπισμού στη Βαγδάτη, δήλωσε στους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης ότι οι Η.Π.Α. θα μοιραστούν ορισμένες πληροφορίες με την Τουρκία ως προς τον αριθμό των όπλων που θα δοθούν στην YPG αλλά δε θα ευαίσθητες πληροφορίες:

"Είμαστε διαφανείς με την Τουρκία για ορισμένες βασικές πληροφορίες, όμως δεν θα αποκαλύψουμε τις λεπτομέρειες, καθώς δε θέλουμε να μάθει η Daesh ποια όπλα διαθέτει η SDF"

και συμπλήρωσε:

"Οι δυνάμεις της SDF είναι υποχρεωμένες να συμμορφώνονται με τους νόμους περί ένοπλης σύρραξης των ΗΠΑ. Όλα τα όπλα που έχουν δοθεί στις SDF πρέπει να καταχωρηθούν με τα ονόματα των διοικητών, καθώς θα μοιραστούμε όλες αυτές τις λεπτομέρειες με τον ενδιαφερόμενο σύμμαχό μας στο βορρά".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail