«Είσαι τρελός; Άκουσον - άκουσον "Μακεδονία του Βαρδάρη";»

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Όλες οι κυβερνήσεις των Σκοπίων, από την πρώτη ημέρα που τα Σκόπια έγιναν ανεξάρτητο κράτος, εκτρέφουν και εκπέμπουν άκρατο αλυτρωτισμό κατά της Ελλάδος, με το όνομα, με τα σύμβολά, με τα αγάλματα! Που δυστυχώς, ανεπαρκείς ελληνικές κυβερνήσεις αποδέχτηκαν να παραχωρήσουν, διά μέσω της διπλής ονομασίας, το όνομα της Μακεδονίας μας στους γείτονές μας (τελεσίδικα το 2013)! 

Και δεν υλοποιήθηκε αυτή η δέσμευση της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου προς τον Μάθιου Νίμιτς, Αμερικανού διπλωμάτη και επιτετραμμένο του ΟΗΕ, υπεύθυνου για την οριστική συμφωνία περί του ονόματος, γιατί οι Σκοπιανοί λόγω εθνοτικών διαφορών (Βούλγαροι, Αλβανοί κλπ) δεν αποδέχονταν την διπλή ονομασία!

Ωστόσο, σήμερα για πρώτη φορά σχηματίσθηκε κυβέρνηση στα Σκόπια, από τους Σοσιαλδημοκράτες και τα Αλβανικά κόμματα (Αλβανική Πλατφόρμα), που φαινομενικά αντιδρούσαν σ΄ αυτήν την ονομασία!

Τούτο φάνηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του ΥΠΕΞ των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, στην Ελλάδα και της συναντήσεως που είχε με τον Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Νίκο Κοτζιά, αφού δήλωσε: “δεν δίνουμε σημασία σε ονόματα και αγάλματα”!

Έτσι, είναι Εθνικό χρέος του Νίκου Κοτζιά, να επαναρχίσει τις συζητήσεις για την οριστική λύση του ονόματος των Σκοπίων, από μηδενική βάση! Που δεν θα περιέχει καν τη λέξη “Μακεδονία”! Ας ονομαστούν Βαρντάσκα, όπως δηλαδή ονομάζονταν πριν από τον Τίτο!

Θα είναι Εθνικό έγκλημα, αν ονομαστούν “Μακεδονία του Βαρδάρη”, όπως φημολογείται! Γιατί, αύριο – μεθαύριο θα αποκαλούνται Μακεδόνες, Μακεδονικό Έθνος με Μακεδονική γλώσσα!
Άλλωστε, αυτοί έχουν την ανάγκη της εισόδου τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ!

Ας τους επιβάλλουμε όνομα που δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία!

Τολμήστε τελικά!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail