Έτοιμοι να κάνουν το τραγικότερο λάθος της ιστορίας τους οι Κούρδοι στη Συρία - Στριμώχνονται και τα κάνουν θάλασσα ταυτιζόμενοι με χασάπηδες

φωτο από: basnews
Στρατής Μαζίδης

Πηγή προσκείμενη στις κουρδικές πολιτοφυλακές της YPG, ένοπλης πτέρυγας του Συριακού Κουρδικού Κόμματος (PYD) και βασικότερης συνιστώσας των SDF αποκαλύπτει στο κουρδικό πρακτορείο Basnews ότι άνδρες της θα αναπτυχθούν στο συριακό νότο στη διέλευση της Al Tanf στο τριεθνές Συρίας - Ιράκ και Ιορδανίας.

Η ίδια πηγή δηλώνει πως "οι SDF δε θα επιτρέψουν στη Δαμασκό και τους συμμάχους της να ανακτήσουν τον έλεγχο των συνόρων με Ιράκ και Ιορδανία".

Η είδηση αυτή ελέγχεται ως προς τη γνησιότητά της από αρκετά ΜΜΕ, πλην όμως το πρακτορείο Basnews δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα δείγματα αναξιοπιστίας.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον επαληθευτεί η συγκεκριμένη είδηση, τότε οι Κούρδοι θα έχουν απωλέσει πολύ απλά όλο τους το ιστορικό δίκιο καθώς από ένας λαός που πήρε τα όπλα να πολεμήσει τους τρομοκράτες, θα έχει μετατραπεί σε μια 100% αμερικανική κατευθυνόμενη μαριονέτα.

Τι δουλειά έχουν στη νότια Συρία και από που δε θα επιτρέψουν στη Δαμασκό και τους συμμάχους της να ανακτήσουν τον έλεγχο των συνόρων με Ιράκ και Ιορδανία;

Κατά πολλούς ουδεμία δουλειά έχουν και στην αραβική Ράκκα, αλλά εκτελούν μια αποστολή για λογαριασμό των ΗΠΑ στη βάση του ότι θα έχουν λαμβάνειν στο μέλλον.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε τις δηλώσεις της κούρδισσας αξιωματούχου των SDF που προ ολίγων ημέρων μίλησε στο αλ Τζαζίρα στάζοντας μέλι στους σπόνσορες του ISIS, Σαουδάραβες, οι οποίοι έσφαξαν, εξισλάμισαν, εκπόρνευσαν κ.ο.κ. ομοεθνείς της στη φρικτή σφαγή των Γιεζίντι στο Σινγιάρ το 2014.

Οι Κούρδοι πολεμώντας με τα όπλα του Ασαντ τους τρομοκράτες και με την επική τους μάχη στο Κομπάνι, έδειξαν ότι είναι ανεξάρτητοι και δικαιούνται στο τέλος του πολέμου να καθίσουν στο τραπέζι και να διεκδικήσουν.

Ωστόσο έκαναν το μοιραίο λάθος να εναγκαλιστούν τις ΗΠΑ με την ίδρυση των SDF σε μια βραδιά. Εκτελούν αποστολές εκεί που δεν υπάρχουν Κούρδοι, έρχονται σε σκοτεινές συμφωνίες με το ISIS στη Ράκκα, διαβάζουμε ότι θα κατέβουν στο νότο για...να μην επιτρέψουν.

Τα σημεία δείχνουν ότι στριμώχνονται και τα κάνουν θάλασσα ταυτιζόμενοι με χασάπηδες διότι με τέτοιους θα συναγελαστούν στο συριακό νότο.

Την ίδια στιγμή η όποια άμυνά τους στο Αφρίν απέναντι σε Τούρκους και τουρκοκίνητους εξαρτάται από τις καλές διαθέσεις των Σύριων και των Ρώσων, στα ανατολικά βλέπουν να έρχεται μια ισοδύναμη σε μέγεθος εμπειροπόλεμη ομάδα των Ταξιαρχιών του Badr, στη Ράκκα βλέπουν να πληρώνουν φόρο αίματος για να κάνουν το θέλημα των ΗΠΑ κι ετοιμάζονται να ανοίξουν τέταρτο μέτωπο στο νότο απέναντι σε όσους πολεμούν τους τρομοκράτες.

Οι ΗΠΑ όμως τους πούλησαν ήδη μια φορά όταν τους έβαλαν πάγο στην προέλαση δυτικά του Ευφράτη με αποτέλεσμα να μην ενώσουν τα καντόνια τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail