Φοβερό! Το Ισραήλ εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο από...εμπορικό πλοίο! ΒΙΝΤΕΟ

Photo: IAI
Freepen.gr - Η Israel Aerospace Industries (IAI) ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου μια επιτυχημένη δοκιμή πυροδότησης του LORA (Σύστημα όπλων μακράς εμβέλειας) από ένα φορτηγό πλοίο προς έναν προκαθορισμένο στόχο.

Όπως αναφέρει το navaltaday.com επρόκειτο για πύραυλο εδάφους-εδάφους μεγάλης εμβέλειας που αναπτύχθηκε από το τμήμα MALAM του IAI.

Το LORA τοποθετήθηκε σε ένα εμπορικό πλοίο, το οποίο αναπτύχθηκε στην ανοικτή θάλασσα ώστε να δοκιμαστεί στην πράξη το βεληνεκές των 400 χιλιομέτρων του βλήματος.

Σύμφωνα με την IAI, ο πύραυλος έχει βάρος 1.600 κιλών και εύρος ακριβείας "10 μέτρα ή και καλύτερα".

Ο Boaz Levi, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής συστημάτων, Missiles & Space Group δήλωσε:

"Αυτή ήταν μια από τις πλέον περίπλοκες δοκιμές που πραγματοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια και ένα τεχνολογικό επίτευγμα για τις επιχειρήσεις ανάπτυξης πυραύλων του IAI. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με ένα πλήρες επιχειρησιακό περίγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης των δυνατοτήτων ελιγμών, επίθεσης και ακριβείας του συστήματος. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την ωριμότητα του συστήματος και τις προηγμένες ικανότητές του».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail