NEIN φώναξε το Βερολίνο και διέψευσε τη Handelsblatt για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Freepen.gr - Προσωρινή αισιοδοξία είχε δημιουργήσει σε διάφορους κύκλους δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, η οποία επικαλούμενη πηγές έκανε λόγο για δημιουργία πακέτου με σκοπό την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της ΕΚΤ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και του ΔΝΤ.

Ωστόσο άμεση ήταν η διάψευση από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών καθώς σε σχετική δήλωση αναφέρει πως δεν προετοιμάζονται μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους κι ότι η απόφαση για το εάν χρειάζεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ληφθεί το 2018:

«Καμία ελάφρυνση δεν ετοιμάζεται. Όσον αφορά σε πιθανά μέτρα για το χρέος, καταλήξαμε σε μία ξεκάθαρη συμφωνία στο ανακοινωθέν του Eurogroup το Μάιο του 2016. Σύμφωνα με αυτήν, μετά από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα εξεταστεί αν είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για το χρέος».

Η Handelsblatt είχε αναφέρει πως στο σχετικό έγγραφο κυριαρχούσε η πρόταση ανταλλαγής χρέους όπου ο ESM θα αγόραζε 13 δις ευρώ σε δάνεια του ΔΝΤ προς τη χώρα μας και θα έδινε στην Ελλάδα
χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερες ωριμάνσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail